• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
İngiliz ordusu, tankları gözden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tankları modası geçmiş bir silah olarak gören İngiliz ordusu, bu muharebe silahlarını gözden çıkardı.

Times gazetesi, İngiliz Savunma Bakanlığı'nın, silahlı kuvvetleri modernize etme programının bir parçası olarak tankları tamamen terk etme olasılığını araştırdığını ortaya çıkardı.

 Gazete, İngiliz ordusunda görev yapan 227 Challenger 2 tankı ve 388 zırhlı piyade muharebe aracının modernizasyonunun yüksek maliyetleri ile ilgili olarak bu tür planların değerlendirildiğini bildirdi.

Times gazetesine göre; İngiliz Savunma Bakanlığı, savaşı yönetme ve yöntemlerinin değişen koşullarının siber silahlar, uzay ve diğer ileri teknolojilere daha fazla yatırım gerektirdiği bir zamanda, bu teknolojinin modasının geçtiğine inanıyor.

 
İngiltere Savunma Bakanlığı'nın, aynı zamanda söz konusu tankları ve piyade savaş araçlarını modernize etme veya Almanya'dan Leopard 2 tankları alma olasılığını da inceliyor olması dikkat çekici bulundu.

Geçtiğimiz Temmuz ayında İngiltere Başbakanı Boris Johnson, orduya ülkeyi tehdit eden dört felakete hazırlık çağrısı yaptı. Johnson, ikinci dalga koronavirüs enfeksiyonu, mevsimsel grip salgını, olası sel ve Brexit süreci ile ilgili olarak 4 tehlikenin kış sezonunda gerçek olacağını söyleyerek, İngiliz halkını uyardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir