• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
BDP`nin Süryani Asıllı Adayı Mecliste
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`deki seçimlerde resmi olmayan kesin sonuçlara göre AK Parti`nin 3 aday ile BDP`nin desteklediği 3 bağımsız milletvekili adayı seçilerek Meclis`e girdi.

BDP`nin desteklediği KCK/TM tutuklusu Gülser Yıldırım ile Süryani asıllı Erol Dora da seçildi. Genel seçimlerde 6 milletvekili bulunan Mardin`de AK Parti`nin 3 ve BDP`nin desteklediği 3 bağımsız aday seçildi.

AK Parti`den eski İstanbul Valisi ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ, seçilirken Bdp`nin desteklediği bağımsız adaylar kapatılan DTP`nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, KCK/TM davasından tutuklu bulunan Gülser Yıldırım ve Süryani asıllı Erol Dora, meclise girmeye hak kazandı.

Kesin olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Süryani asıllı BDP`li Erol Dora, seçim bürosuna gelişinde zılgıtlarla karşılandı. Dora`yı omuzlarda taşıyan kalabalık daha sonra havai fişekler eşliğinde halay çekmeye başladılar. Dora, alınan sonuçları Avrupa Birliği`nin de görmesini isteyerek, "Bu kanın dinmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.

Bizler artık ne Kürt analarının ne de Türk analarının ağlamasını istemiyoruz. Bizler hakların kardeşliğine inanıyoruz. Bana destek veren Kürt halkına, Arap halkına, Türk halkına, Süryani halkına, Mıhallemi halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir