• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Beyin tümörü nedeniyle acil ameliyat olması gereken kadın yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şirinevler Mahallesi Yamaç Sokak'ta ikamet eden Budak ailesi, tedavi masrafları için yetkililerden yardım bekliyor.

 

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve yaklaşık bir ay önce baş ağrısı şikâyetiyle gittiği Ergani Devlet Hastanesinde muayene olan 3 çocuk annesi Figen Budak'ın beyninde kitle oluştuğu ortaya çıktı.

Daha kapsamlı tetkikler için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine giden ve burada tetkikleri yapılan Budak'ın, başının hem ön hem de arka kısmında kitle olduğu belirtildi.

Doktorların kendisine, ellerinde uygun ekipman olmadığını, söz konusu ekipmanlarla ameliyat olması durumunda felç kalabileceğini ya da körlük yaşayacağını söylediklerini ifade eden Budak, bu nedenle ameliyat olamadığını ifade etti.

Üniversite mezunu olan eşinin atanamadığını, kendisinin de üniversite okuduğunu belirten Budak, maddi imkânsızlıklar nedeniyle şehir dışında daha kapsamlı bir hastaneye ya da ameliyat olabileceği özel bir hastaneye gidemediğini söyledi.

Acil ameliyat olması gereken Budak için kentteki özel hastanelerin on binlerce lira talep ettiği ifade edildi.

"Çocuklarıma dahi bakamıyorum"

Beynindeki kitle nedeniyle ev işlerini yapamadığını, çocuklarına dahi bakamadığını belirten Budak, günün büyük bir bölümünü yatakta geçirdiğini anlattı.

Komşularının yardımıyla geçinmeye çalışan, ev kirasını dahi ödeyemeyen ve zorluklar içinde hayata tutunmaya çalışan Figen Budak ve ailesinin dramı yürek burkuyor.

Acil ameliyat olabilmek için çaba gösteren Budak, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor.

Figen Budak'ın eşi Mehmet Sıddık Budak da eşinin başının arka kısmında oluşan 1 santimetrelik kitlenin 2 santimetre boyutuna ulaştığını, başının ön kısmında da kitle olduğunu söyledi.

Sıddık Budak, doktorlar ile ameliyat konusunu konuştuklarını, doktorların kendilerine ellerinde bu ameliyat için uygun ekipman olmadığını ve bu nedenle ameliyatı yapamayacaklarını söylediklerini ifade etti.

Kendisinin üniversite mezunu olduğunu, atamadığını, iş bulamadığını ve bu nedenle çalışamadığını belirten Budak, maddi zorluklar yaşadıklarını belirtti.

3 küçük çocukları olduğunu belirten Budak, yetkililerden çok acil yardım beklediklerini ve eşinin tedavisi için gerekenlerin bir an önce yapılmasını istediklerini söyledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir