• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hac müracaatları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada 2013 yılında Hacca gitmek isteyen Müslümanların 4-22 Şubat tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığının internet adresinden veya bağlı bulundukları müftülüklerden temin edecekleri form dilekçesi ile doğrudan müftülüklere başvuracakları belirtildi.

 

Açıklamada, 2013 Hac müracaatlarının 4-22 Şubat tarihleri arasında yapılacağı belitidi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: \"2012 yılında kuraya katılanlardan Hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatikmen yapılacaktır. 2013 yılında Hacca gitmek üzere \"ilk defa kayıt\" yapmak isteyenlerin bankalara 15 TL ön kayıt ücreti yatırdıktan sonra müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığına ait htp://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçesi ile doğrudan müftülüklere yapabilecekler\"

 

İlk defa kayıt yaptıracakların kişi başına 15 TL`yi ilgili banka hesabına yatıracakları ve kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere ücretin iade edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, \"Hacca götürülmek istenilen (0 yaş dahil) çocukların ebeveynleri ile birlikte ön kayıtlarının müftülükler veya internet veya internet yolu ile yapılmasına. Bunlardan ilk defa müracaat edenlerin ise ön kayıt ücretlerini yatırmış olmaları gerekir. Mahremsiz olarak Hacca gidemeyecek durumda olan bayanlar, müracaatlarını Hacca hiç gitmemiş mahremleri ile birlikte yapabilecekler\" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada son olarak, Hacca gitmek isteyen vatandaşların Hac müracaatları ile ilgili her türlü bilgiyi daha geniş bir şekilde il ve ilçe Müftülüklerin Hac bürolarından alabilecekleri hatırlatıldı.
(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir