• DOLAR 32.521
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2421.709
  • ...
CHP’li Belediyelerin Heykel Açma Yarışı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber – Haber Yorum

Bir ülkenin en önemli noktalarında dikilen heykellerin niteliğine göre o ülkedeki hakim ideolojiyi rahatlıkla söyleyebilirsiniz.

Heykeller ayrıca o ülke yönetiminin “Stratejik ufkunu ve gelecek projeksiyonunu da simgeler”

Mesela ABD’de Rushmore Dağı’nda yontulmuş bulunan “Kurucu Babalar Anıtı” özel “Lincoln Anıtı” ve meşhur “Özgürlük Anıtı” gibi simgeler bir nevi bu ülkenin varoluş felsefesini anlatırlar.

Hakeza Fransa’nın, Napolyon’u ön plana çıkaran heykeller serisi bu ülkenin emperyal emellerini de simgeler aslında.

Türkiye’ye gelince;

Cumhuriyet’in ilanından bir süre sonra kurucu liderin heykelleri devlet daireleri başta olmak üzere şehirlerin ana meydanlarında, çarşıda pazarda dağda bayırda boy göstermeye başladı.

Milli Şef dönemine gelindiğinde C.Başkanı İsmet İnönü, M.K.Atatürk’ün heykellerinin yerine kendi heykellerini diktirmek için uğraşmış ve bu konuda hayli mesafe almış.

Menderes dönemi başladığında; Bir dikta görüntüsü verdiği söylenen “Tek Parti Yönetiminin” uygulamalarından kurtulmak ve Milli Şef’in gölgesinden çıkmak için (hedef o olmasa da) “İlla ki heykel olacaksa M Kemal’in olsun” denilerek tekrar onun heykellerine dönüldü.

O günden bu güne bu heykeller ülkede “Laik Kemalist Rejimin” birer sembolü haline geldi, getirildi.

Bu heykellere yapılan en küçük bir saldırı “Atatürk’ü koruma kanunu” bağlamında ele alınarak terör faaliyetine kadar götürüldü.

Bu heykeller halihazırda da CHP tarafından Laikliğin ve Kemalizmin en önemli sembolleri olarak ele alınıyor ve bu konu kırmızı çizgilerinin başında geliyor.

Hal böyle olunca da başka belediyeler hizmet yarışı verirken CHP’li belediyelerin en önemli hizmeti her yerde” Heykel dikmek” oluyor.

Sürekli CHP’li belediyecileri heykel açılışlarında görmemizin sebebi; bu belediyelerin kendi aralarında “Heykel Açma Yarışına” girmiş olmalarıdır.

Bu heykellerden biri de iki gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “İstanbul Esenler Otogarı’na”dikilen kalpaklı büyük M.Kemal heykeli oldu.

CHP’nin bu heykel işinden anladığı şunlar;

-Vatandaşın aç, biilaç olması önemli değil. Önemli olan; Heykelsiz olmamasıdır.

-Ne olursa olsun bu ülkenin insanı bir an bile bu ülkenin ideolojisini aklından çıkarmasın diye her yere heykeller konulmalıdır.

-Bu ülkenin en önemli buluşu petrol veya doğalgaz değil, heykel dikecek yeni bir alan buluşudur.

-İBB, İstanbul’un en büyük otogarına bu heykeli dikmekle diğer CHP’li belediyelere fark atmıştır. Çünkü her gün bu otogardan memleketine gidip-gelen yolcular Laik Kemalist ideolojinin en büyük simgesine selam vererek yolculuğa başlayacaklardır.

-CHP parti olarak eskiden beri “Kongreler Partisi” diye anılır. Şimdilerde bu heykel dikme furyasıyla CHP’li Belediyeler de “Heykel Açılışı Yapan Belediyeler” olarak tarihteki haklı yerlerini alacaklardır.

-CHP için konu Laiklik ve Kemalizm ise gerisi teferruattır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir