• DOLAR 32.491
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2473.491
  • ...
Üst Düzey Yöneticiye `Fazla Mesai` Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ankara`daki bir şirket merkezinde üst düzey yönetici olarak çalışan bir kişi 2005 yılında sözleşmesinin feshedilmesi üzerine, iş akdinin haksız feshedildiğini öne sürerek kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, hafta tatili ve bayram çalışma ücreti alacaklarının tahsiline karar verilmesi için dava açtı.

Davaya bakan yerel mahkeme, iş akdinin haksız nedenlerle feshedildiğine karar verdiği üst düzey yöneticiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesine hükmetti. Ancak davacının personel müdürü olduğuna işaret eden yerel mahkeme, üst düzey yöneticinin çalışma saatlerini kendisinin belirlemesinin mümkün olduğuna işaret ederek, davacının fazla çalışma, ulusal bayram ve genel tatil, hafta tatili ücreti alacaklarına yönelik istemi reddetti.

Tarafların yerel mahkemenin kararını temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 9. Hukuk Dairesi`ne geldi. Daire, kararında şunları kaydetti:

``İşyerinde yüksek ücret alarak görev yapan üst düzey yöneticiye işveren tarafından fazla çalışma yapması yönünde açık bir talimat verilmemişse görevinin gereği gibi yerine getirilmesi noktasında kendisinin belirlediği çalışma saatleri sebebiyle fazla çalışma ücreti talep edemeyeceği kabul edilmelidir.``
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir