• DOLAR 32.548
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2430.686
  • ...
Giresun’daki selin oluşturduğu tahribat havadan görüntülendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Geçtiğimiz cumartesi günü başlayan sağanakla birlikte Giresun’da dereler taştı. Birçok yolun ulaşıma kapandığı sel nedeniyle Dereli ilçesi başta olmak üzere diğer ilçelere ana yoldan ulaşım sağlanamadı.

Çok sayıda ev ve işyerinin kullanılamaz hale geldiği selde ilçede elektrik kesintisi meydana gelirken su şebekesi çöktü ve alt yapı tamamıyla kullanılamaz hale geldi.

Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere birçok bölgenin etkilendiği selde kayıp olan vatandaşlar için AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7’ye yükseldi.

Bölgede halen kayıp vatandaşların bulunması için çalışmalar yürütülürken ilçelerde enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. İlçenin ihya ve inşasına yönelik çalışmaların hayat normale dönene kadar sürdürüleceği öğrenildi.

Öte yandan, İHH İnsani Yardım Vakfı da Giresun’daki felaketin ardından bölgedeki arama kurtarma, tahliye ve beslenme faaliyetlerini sürdürüyor.

Bölgedeki felaketin ardından harekete geçen İHH Afet Yönetim Komisyonuna bağlı Afet ve Acil Durum Hizmet Birimleri, ilk günden itibaren bölgedeki çalışmalara destek oldu.

İHH Afet ve Acil Durum Hizmet Birimleri, bölgede hem tahliye hem de arama kurtarma çalışmalarına başladı. İstanbul, Bursa, Sakarya, Konya, Ağrı, Samsun ve Ordu’daki ekipler bölgeye sevk edildi. İHH ekipleri, ilk etapta 15 gün boyunca 50 kişilik ekibiyle bölgede hizmet vermek için planlamasını yaptı.

 

Afet havadan görüntülendi

İHH ekipleri, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına da katkı sağladı. Bu kapsamda ekipler, selin şehirde açtığı yarayı gözler önüne sermek amacıyla drone ile hasarı görüntüledi.

Giresunlular tek tek arandı

Sağanak yağışın ardından İHH İletişim Merkezi de harekete geçti. Afetin gerçekleştiği Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde İHH sistemine kayıtlı bulunan bağışçı, gönüllüleri ve afetzedeler tek tek aradı.

Aranan kişilerin bir ihtiyaçları olup olmadığını tespit edildi ve gelen talebe göre ekiplerin bölgedeki çalışmalarına yön verildi. Afetzedelere, vakıf tarafından geçmiş olsun dilekleri iletildi.

5 farklı kalemde yardım

Öte yandan İHH, Giresun’da selzedelere yönelik yardım çalışmaları kapsamında 2 bin kişiye sıcak çorba dağıtımı, vatandaşlara psikososyal destek, 3 adet Off-Road aracının hizmete sunulması, temiz su temini ve mobil aşevi gibi hizmetleri sunduklarını açıkladı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir