• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
7 İle Sağanak Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenirken, yağışlar Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ile akşam saatlerinde İstanbul`un Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer yer kuvvetli olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile akşam saatlerinde İstanbul`un Çatalca ve Silivri ilçeleri, gece saatlerinde İstanbul il geneli, Kocaeli ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, yurdun diğer kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçecek.
Yağışların; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ile akşam saatlerinde İstanbul`un Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken, rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege`de kuvvetli (40-60 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
SU BASKINLARI OLABİLİR
Yağışların; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ile akşam saatlerinde İstanbul`un Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin edilirken, meteoroloji yetilileri vatandaşları lokal su baskını, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı.
KUVVETLİ RÜZGAR VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI
Meteoroloji ayrıca, rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege`de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğine dikkat çekerken, iç ve batı kesimlerde baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde ilgilileri uyardı.
ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI
Öte yandan meteoroloji, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
ISTANBUL: Çok bulutlu, akşam saatlerinde Çatalca ve Silivri ilçeleri, gece saatlerinde il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların Çatalca ve Silivri ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (15)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (15)
İZMIR: Parçalı ve çok bulutlu. (19)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (18)
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (17)
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (19)
VAN: Parçalı bulutlu. (4)
ERZURUM: Parçalı bulutlu. (-7)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (7)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile akşam saatlerinde İstanbul`un Çatalca ve Silivri ilçeleri, gece saatlerinde İstanbul il geneli, Kocaeli ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul`un Çatalca ve Silivri ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı bulutlu, kıyı kesimlerinin sabah saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı bulutlu, doğu kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif olmak üzere yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Sabah ve gece saatlerinde hafif olmak üzere yer yer sis hadisesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir