• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
BAE'de normalleştirmeye karşı ilk dernek kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu husus söz konusu derneğin kuruluş bildirgesinin açıklanmasıyla birlikte duyuruldu. Bildirgeye altı tanınmış siyasetçi imza attı. Bunların Said Nasır Et-Tuneyci, Said Hadim ibnu Tavk El-Merri, Ahmed Eş-Şeybe, Hamid Abdullah En-Nuaymi, Hamd Muhammed Eş-Şamesi ve İbrahim Mahmud Ali Harem olduğu belirtildi.

Bildirgede Emirlikler Normalleştirmeye Karşı Mücadele Derneği'nin kuruluşu ilan edildi. Kurulan dernek, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine her yönüyle karşı çıkan bir sivil toplum kuruluşu niteliği taşıyor. Derneğin kuruluşu BAE'de, ekonomi, spor, güvenlik ve toplumsal ilişkiler başta olmak üzere işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine her alanda karşı çıkma ilkelerine dayanıyor.

Bildirgede işgal rejimiyle BAE arasında ilişkilerin normalleştirilmesine dair anlaşmanın ümmete bir ihanet ve Arap topraklarında siyonist projenin kesin olarak reddedilmesine dair tarihi duruşunu tanımama anlamına geldiğine dikkat çekildi. Siyonist işgalcilerle yapılan anlaşmanın işgalcilerin Filistin toprakları üzerindeki varlıklarını meşru kabul etme anlamına geleceği vurgulandı.

Bildirgede derneğin Emirlikler halkının kabul edilen anlaşmayı reddetmeye devam ettiğini vurgulamayı amaçladığı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir