• DOLAR 32.535
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2425.171
  • ...
Fransa`da bir gecede 3 cami ırkçı saldırıya uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Ozoir-la-Ferriere yerleşim bölgesinde, 2002 yılında açılan caminin üzerine Pazar sabahı ırkçı hakaretler ve biri ön tarafta diğeri arka kapıda olmak üzere 2 gamalı haç bulundu. Gece saatlerinde vuku bulduğu sanılan saldırı sabah namazına giden cemaat tarafından fark edildi.
 
Ozoirienne Müslüman Kültür Derneği bu olayı kınayıp ve bu olaya Sessiz kalmayacaklarını, gereken hukuki işlemleri yapacaklarını açıkladı.
 
Besançon şehrinde bulunan El-Fath ev El-Sunna camilerinin de aynı gecede benzeri saldırılara maruz kaldığı öğrenildi.
 
Fransa`da 2012 yılında İslamofobi`nin ilk rakamları
CCIF (Fransa`da islamofobiyle mücadele cemiyeti) yayınladığı raporda, 2012 yılında İslamofobik eylemlerde endişe verici artış kaydedildiği belirtildi. 2012 yılında, kişi ve kurumlara karşı 414 İslamofobik saldırı tespit edildi.
 
Bu rakam 2011`de 298 ve 2010`da 188 idi, yani yüzde 38 artış gösterdi. 2012 yılında 364 kişiye saldırı yapıldığı tespit edildi. Bu da gösteriyor ki Fransa`da her gün bir kişi islamofobi kurbanı oluyor. Çoğunluğu kadınlar, özellikle başörtülü bayanlar islamofobik eylemlerin başlıca kurbanı arasındalar, bunlar da bireylerin yüzde 87,3 teşkil etmekte. Bazı ehliyet kursları, spor salonları, tıbbi ofisler, restoran ve mesleki eğitim merkezleri başörtüsünü yasaklayan başlıca kurumlar arasında yer alıyor.
 
Ayriyeten öğretim kurumları ve Camilere de büyük ölçüde saldırı gerçekleştirildi. Sadece 2012 yılında 40`a yakın cami bu durumdan etkilendi.
Her geçen yıl artış gösteren İslamofobik eylemler, Fransa`daki Müslümanları fazlasıyla endişelendiriyor.
(Enes Suiçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir