• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Vatikan`dan İmam Humeyni İtirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Papa 2. John Paul suikastinin faili Mehmet Ali Ağca`nın, dün İtalya`da çıkan `Bana cenneti vaat ettiler` isimli otobiyografi kitabında yer alan bu suikast için kendisini İran`ın merhum dini lideri Ayetullah Humeyni`nin görevlendirdiği iddiasını reddetti. Vatikan, iddiaları `güvenilmez` olarak nitelendirdi.

"Bu sefer, Ağca`nın iddialarına inanmalı mıyız? Bence hayır" ifadesini kullanan Vatikan Sözcüsü Lombardi, "Pratik olarak, kitapta yazan her şeyin yanlış olduğunu doğrulamam mümkün" dedi.

Kitapta yer alan Papa 2. John Paul`ün, 27 Aralık 1983 tarihinde Rebibbia cezaevine Ağca`ya yönelik yaptığı tarihi ziyarette, Ağca`nın Papa`nın kendisine suikast emrini imam Humeyni`den aldığını söylediği iddiası da Lombardi tarafından kabul edilmedi.

Lombardi, o günkü tarihi ziyarette Papa`nın yanında yer alan kişisel sekreteri Kardinal Stanislaw Dziwis ile konuştuğunu aktararak, Dziwis`in kendisine o gün iki tarafın Fatima gizemini ve Papa`nın inanılmaz şekilde hayatta kalış mucizesini konuştuklarından bahsettiğini ifade etti. Lombardi, `Kardinal Dziwis`in o gün Ayetullah Humeyni`nin adının geçmediği konusunda kendisine güvence verdiğini ve aynı şekilde Papa`nın Ağca`yı Hristiyan olmaya davet eden bir mektubun asla olmadığını` söyledi.

Mehmet Ali Ağca, 13 Mayıs 1981`de Vatikan`ın ünlü Aziz Peter meydanında dönemin papası 2. John Paul`ü inananları selamladığı sırada vurarak, yaralamıştı.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir