• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır Umut Kervanı, İdlib'e 16'ncı yardım TIR'ını gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Umut Kervanı, binlerce aileye yetecek kadar gıda, ayakkabı, bay-bayan-çocuk giyim malzemeleri ve halının da bulunduğu yardımları topladı. Toplanan yardımlar, TIR'a yüklenerek Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç eden ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliblilere ulaştırılmak üzere gönderildi.

 

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, sürekli bombardıman altında kalan İdlibliler için yaptıkları yardım çağrılarına hayırseverlerin kayıtsız kalmadığını belirterek yola çıkmak üzere İdlib'e 16'ncı yardım TIR'ını göndereceklerini söyledi.

İdlib'de yaşayanların hayatta kalmak için sadece temel insani yaşam malzemesi olan gıda ve ekmek gibi ihtiyaçlar ile hayatlarını idame ettiklerini belirten Elelçi, zor şartlarda yaşayan bu insanların dramına Umut Kervanı olarak kayıtsız kalamayacaklarını ifade etti.

15 bin insanın ekmek ihtiyacını karşılayacak 10 ton un ve binlerce insana yetecek kadar gıda, ayakkabı ve kıyafet yardımlarının İdlib'e ulaşması için gönderdiklerini belirten Elelçi, yapılan hayra vesile olan hayırseverlere de teşekkürlerini iletti.

"Diyarbakır'dan 16'ncı TIR'ımızı İdlib'e ulaşması için gönderiyoruz"

Umut Kervanı'nın umutları yeşertmeye devam ettiğini belirten Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, "Umut Kervanı umutları yeşertmeye devam ediyor. Suriye'nin İdlib kentinde bulunan mazlum, mustazaf, garip ve gureba insanlar için yaptığımız yardım çağrılarını Allah'ın izni ile yerine getirip ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün de inşallah Diyarbakır'dan 16'ncı TIR'ımızı İdlib'e ulaşması için yola çıkaracağız. Çağrımıza cevap veren bütün hayırseverlerden de Allah razı olsun ve buradan teşekkürlerimizi kendilerine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"İdlib'de bulunan insanların yaşamları, temel ihtiyaçların giderilmesi üzerinedir"

İdlib kentinde insanlık dramının hala yaşandığına dikkat çeken Elelçi, "İdlib'de insanlık dramı maalesef hala yaşanmaktadır. Yüzbinlerce insan evlerinden ve yuvalarından uzaklaştırılarak kırsal alanda zor şartlarda hayatlarını devam ettirmektedirler. Umut Kervanı olarak buna duyarsız ve sessiz kalamazdık. Bu sebeple inşallah orada bulunan kardeşlerimize yardım göndereceğiz. Ayrıca İdlib kentinde bulunan insanların yaşam şartları, temel ihtiyaçların giderilmesi üzerine devam etmektedir. Bizler de bu maksatla, başta ekmek ihtiyaçlarının karşılanması için un ve yardım kolileri hazırladık. İdlib'de Umut Kervanı bünyesinde faaliyet gösteren ekmek fırınımızda günlük taze ekmek çıkarılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İdlib'e yaklaşık 15 bin insanın ihtiyacını karşılayacak 10 ton un gönderdik. Bunun yanı sıra önümüz kış olacağı için yaşlı, kadın, erkek ve çocukların giyebileceği kıyafet yardımlarını kolilere koyduk. Bütün bunları inşallah İdlib'e ulaştıracağız." dedi.

"Umut Kervanı yardım faaliyetlerini her daim sürdürecek"

Bütün zor şartlara rağmen Umut Kervanı olarak yardım faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Elelçi, "Önümüzdeki kış şartlarının zorluğu ve dünya genelinde görülen virüs belasına rağmen Umut Kervanı olarak çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Bizler, Hadis-i Şerif'te belirtilen 'Siz yeryüzündekiler merhamet edin ki gökyüzündekiler de sizlere merhamet etsin' düsturu ile çalışmalarımızı inşallah her zaman sürdüreceğiz. Bu maksatla bizlere yardımlarda bulunan hayırseverlerden de Allah razı olsun. Allah hayırlarını daim eylesin. Zor şartlarda hayatlarını sürdüren kardeşlerimiz için bundan sonra yapılacak yardımlar için hayırseverler, yardım yapmak isterlerse Umut Kervanı ile iletişime geçebilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir