• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
Pakistan, Filistin, Ukrayna ve Azerbaycan'dan Türkiye'ye doğalgaz tebriği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Karadeniz'deki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfi dolayısıyla Türkiye'yi tebrik etti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karadeniz'deki en büyük doğal gaz keşfi için dostlarımızı, Cumhurbaşkanı @RTErdogan'ı ve Türkiye halkını tebrik etmeliyim. Dostlar, dostlarının mutluluğundan ve refahından memnuniyet duyar, maşallah." ifadelerine yer verdi.

Filistin'den tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas'ın telefonda yaptıkları görüşmede

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas'ın telefonda yaptıkları görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Filistin'in haklı davasına olan desteğini yinelediği kaydedildi.

Mahmud Abbas'ın ise görüşmede büyük doğalgaz keşfinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini ileterek Türkiye'nin başarısının Filistin'in başarısı olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'ye gaz tebriği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, Volodimir Zelenskiy'in, Türkiye'nin Karadeniz'deki büyük doğalgaz keşfi dolayısıyla Erdoğan'a tebriklerini ilettiği öğrenildi.

Azerbaycan'dan tebrik mesajı

Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz bulmasının yankıları sürerken, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak tebrik etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Sakarya Gaz Sahası'ndaki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfi dolayısıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu tebrik etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bayramov, mevkidaşı Çavuşoğlu'nu arayarak doğal gaz keşfi dolayısıyla tebrik etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir