• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...

Bakan Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Denizlerde yer altındaki doğal kaynakları ortaya çıkarmanın sabır, azim ve inanç gerektiren uzun soluklu bir iş olduğunu belirten Dönmez, "Hamdolsun, daha iki yıl geçmeden 2 gemimizde 9 derin sondajı yaptık ve bu sondajlardan birisini de keşifle sonuçlandırmış olduk. Sismik araştırma gemilerimizde çalışan tüm personeli canı yürekten kutluyorum" dedi.

Keşif ile birlikte ithalatta ciddi azalma beklediklerini ve vatandaşların doğal gazı çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapıyı oluşturduklarını söyleyen Dönmez, " Önümüzde 6 bin kilometrekarelik yeni bir alan daha var. Uzmanlarımızın değerlendirmesi benzer yapıların orada da önümüze çıkabileceği yönünde. Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)