• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır'da 25 kavşak, drone ve seyyar kameralarla izlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Diyarbakır’ın ulaşımına yönelik konuların ele alındığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) hazırlık toplantısına başkanlık etti.

Toplantıya Vali Karaloğlu’nun yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay ile Ulaşım Daire Başkanlığında görev yapan Şube Müdürleri katıldı.

Öncelikle yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, yapılan yatırımlar ve planlanan projeler ile ilgili yetkililerle istişarelerde bulundu. 

Diyarbakır’ın ana ulaşım planının ele alındığı ve kent ulaşımına yönelik problemler ile çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda Vali Karaloğlu, vatandaşların ihtiyacına yönelik olarak toplu ulaşım, otobüs sefer saatleri ve güzergâhları gibi konuların üzerinde durdu ve il genelindeki ulaşım ağı ile yol, alt ve üstyapısı, bakım ve yenileme çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.

Kavşaklar yenileniyor

Şehrin sürekli geliştiğini ve buna bağlı olarak büyüdüğünü belirten Vali Karaloğlu, kavşaklarda gerekli çalışmaların yapılarak akıllı kavşak sistemine dönüştürülmesi talimatını verdi.

Bunun üzerine, şehir içi ulaşımda kullanılan 25 kavşağın hem drone hem de seyyar kamera vasıtasıyla izlenerek kavşakları kullanan araç sayısının belirlenmesi ve bu istatistiklerin sanal ortama aktarılarak oluşturulacak olan simülasyon ile kavşakların planlamasının yapılması sonucunda akıllı kavşak sistemine geçilmesi kararlaştırıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir