• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz: Boğulmaların yaşandığı kanalda önlem alınmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte Çamlıtepe Mahallesinde bulunan ve her yıl boğulmalara neden olan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalında incelemelerde bulundu.

Durmaz, mahalle sakinlerinin her yıl yaşanan boğulma vakalarına ilişkin verdikleri dilekçe ve tepkilerine rağmen sulama kanalında herhangi bir önlemin alınmadığını söyledi.

Mahalle sakinlerinin şikayetlerinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Durmaz, bir an önce sulama kanalının etrafının kapatılması gerektiğini belirtti.

 

“Tedbirler için illaki boğulma olayları mı yaşanmalı?”

Durmaz, “Batman'ın büyük mahallelerinden birisi olan Çamlıtepe Mahallesindeyiz. Burada mahallelinin bizlere birtakım şikâyetleri oldu. Burada sulama kanalının etrafının kapatılmamasıyla ilgili daha önce de gündeme gelen konular vardı ancak daha evvel de gündeme gelmiş olmasına rağmen şu ana dek herhangi bir önlem alınmış değil. Bir tarafta su kanalı, bir tarafta park var ve bu parka sürekli çocuklar geliyor. Çocukların birden su kanalına girme tehlikeleri de vardır. Daha önceki yıllarda bu kanalda boğulma vakaları da olmuştu. Bu sene boğulma olayı yaşanmadı ancak tedbirlerin alınması için illaki boğulma olaylarının yaşanması mı gerekir?” ifadelerini kullandı.

“Sulama kanalı parka bitişik”

Parkın hemen bitişiğinde olan sulama kanalının geç olmadan etrafının kapatılması gerektiğini vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

“Boğulma vakaları yaşanmadan kanal etrafında gerekli tedbirlerin alınması lazım. Etrafı tel örgüyle, bariyerle ya da farklı bir önlem alınabilir. Parka bitişik olması nedeniyle her an civarda çocukların bulunduğunu göz ardı etmemek gerekir. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz, bir an evvel daha büyük olaylar yaşanmadan, kanal ile ilgili önlemler alınız. Özellikle de ilgili kurumların adım atması gerekiyor. HÜDAPAR Merkez İlçe Teşkilatı olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde, elde etmiş olduğumuz bilgileri, verileri ve tespit ettiğimiz sorunları dile getiriyor ve çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bizler de bu konunun takipçisi olacağız.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir