• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Özel hastane fırsatçılığı: Covid-19 hastalarından günlük 1000 lira alıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da artan Coronavirus vaka sayıları karşısında kamu hastanelerin yetersiz kalmasından dolayı vatandaşlar özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durumu fırsat bilen kimi özel hastaneler ise Covid-19 hastalarından geceliği en az 1000 lira ücret talep ediyor. Vatandaşlar tedavileri için özel hastanelerin talep ettiği ücreti ödemek mecburiyetinde kalırken yüksek tedavi masrafı ise tepkilere neden oluyor.

 

Kamu hastanesinde yer olmadığı için Covid-19 hastası annesini kentteki özel bir hastaneye getiren Mehmet Emin Sabaz, hastanenin kendilerinden geceliği 1000 lira talep ettiğini söyledi. Hastanenin ilk etapta kendilerinden 5 bin lira peşin para istediğini aksi halde hastalarını yatırmayacaklarını belirten Sabaz, mecburen annelerini hastaneye yatırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Özel hastanelerin fahiş oranda Covid-19 hastalarından para talep etmesine tepki gösteren Sabaz, yetkililerin insanların daha fazla mağdur olmaması için bir an önce çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

“Bizden günlüğü 1000 TL olmak üzere 5 bin TL peşinat aldılar”

Sabaz, “İlkin ben Coronavirus hastalığını geçirdim. Bu süreç içerisinde Bölge Devlet Hastanesine gittim, orada sağlık hizmeti çok kötü durumda. Aradan biraz zaman geçtikten sonra annemde bu hastalığa yakalandı. Bölge Devlet Hastanesindeki kötü şartlardan annemin de etkilenmemesi ve yatak da olmadığı için özel bir hastaneye götürme kararı aldık. Özel hastaneye getirdiğimizde, hastane yönetimi bizden günlüğü 1000 TL olmak üzere 5 bin TL peşinat istedi. Hastalığın devam etmesi durumunda bunun 8 güne çıkacağını ve ekstradan 3 bin TL daha alınacağını belirttiler.” dedi.

“Hastanızı ölüme terk edemezsiniz”

Asgari ücretle çalışan bir insanın hastane masraflarını karşılamasının imkânsız olduğunu, bunun büyük bir mağduriyet oluşturduğunu vurgulayan Sabaz şöyle devam etti:

“1000 TL maddi imkânları elverişsiz ve asgari şartlarda çalışan birisi için çok yüksek bir meblağdır. Kişi bu parayı ödedikten sonra evinin elektriğini, kirasını ödeyemeyecek. Özel hastane olmasına rağmen bir yatak bulmakta dahi zorlanıyor, ricada bulunuyoruz. Hem maddi sıkıntılar söz konusu hem de hastanızı ölüme terk edemezsiniz.”

“Hastanelerde yatak bulmakta zorlanıyoruz”

İnsanların kamu hastanelerde yer bulamadıkları için özel hastanelere gitmek zorunda bırakıldıklarını dile getiren Sabaz, “Bölge Devlet Hastanesinde yaşanan sıkıntıları bizzat gördüm. Yaşlı bir insanın orada neler çekeceğini göz önünde bulundurduğumuz zaman sıkıntı büyüyor. Sağlık Bakanlığının açıklamalarında sağlık sisteminin çok büyük bir hizmet gösterdiği söyleniyor lakin biz bunu Güneydoğu bölgesinde göremiyoruz. Hastanelerde yatak bulmakta zorlanıyoruz. Yatak bulamayınca da çevre il ve ilçelere sevk edilme durum var.” diye konuştu.

“İnsanlar mağdur, bu mağduriyetler ortadan kaldırılmalı”

“Devlet hastanesindeki şartları görüp ailenizi özel hastanelere getirmek istediğinizde ise fahiş fiyatlarla karşılaşıyorsunuz” diyen Sabaz, özel hastanelerde büyük bir rantın söz konusu olduğuna işaret etti.

Mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Sabaz, “Biz istiyoruz ki devlet bu duruma bir el atsın. İnsanların sıkıntılarını giderebilmek adına adım atılabilir. Annem bir gün yattıktan sonra yoğun bakıma alındı. Normalde yoğun bakımdan ücret alınmazken bizden peşin olarak 5 bin TL alındı. Şu anda herkeste aynı sıkıntı var ve insanlar hastalarının Bölge Devlet Hastanesindeki rezilliği çekmemeleri adına özel hastanelere yöneliyorlar ama özel hastanelerde de büyük bir rant söz konusu. İnsanlar mağdur, bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için gerekenin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir