• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
'Nuh'un Gemisi'ne ait olduğuna inanılan alanda tek taş bile yerinden oynatılmasın' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Ağrı Dağı eteklerinde Nuh’un Gemisi'ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alanın korunması gerektiğini belirterek, "Burası eğer doğal bir yapıysa veya iddia edildiği gibi Nuh'un Gemisi'nin kalıntıları buradaysa buradan tek bir taşın bile yerinden oynatılmaması gerekir çünkü yapılacak araştırmaların doğru sonuçlanması için en ufak bir ayrıntı bile çok önemli olabilir." dedi.

Harita Yüzbaşı İlhan Durupınar, 1959 yılında Harita Genel Komutanlığında bölge haritalarını oluşturmak için hava fotoğrafları üzerinde çalışma yaparken Ağrı Dağı'nın Telçeker köyü yakınlarında bulunan ve Nuh'un Gemisi'ne ait kalıntıların olduğu iddia edilen alanı keşfetti.

Bugüne kadar yapılan araştırmalarda bilim adamlarının nerede olduğu konusunda üzerinde uzlaşamadığı ve asırlardır gizemini koruyan Nuh'un Gemisi ile ilgili AİÇÜ tarafından yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla bugüne kadar çok sayıda sempozyum düzenlendi.

AİÇÜ Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Kaya, Kitab-ı Mukades’te Nuh'un Gemisi ile ilgili yer alan ifadelerin Ağrı Dağı olarak yorumlanması ve Ağrı Dağı’nın pek çok insanın düşüncesinde Nuh’un Gemisi ve tufan ile özdeşleşmesi nedeniyle Hristiyan dünyasından bölgeye çok ciddi yönelim olduğunu söyledi.

"Ay’a ilk ayak basan dünyalı unvanını kazanan Amerikalı astronot Neil Armstrong, Nuh'un Gemisi'nin kalıntı ve izlerine rastlamak amacıyla Haziran 1982'de Türkiye’ye gelip Ağrı Dağı’na tırmandı." diyen Kaya, bu yönüyle de Ağrı dağındaki bu alanın çok ciddi bir turizm potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir