• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Filistin`de Bir İlk Yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ramallah`taki Filistin Hükümeti Kültür Bakanı Siham el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ``Kampanya Filistin kültürel kimliğinin korunmasında siper görevi üstlenecek`` dedi. Bergusi, kampanyanın Filistin topraklarının korunması için bir çeşit direniş anlamına geldiğini de söyledi.

``Takside Kitap`` kampanyasını organize eden Vail el-Karyuti de kampanyanın ilk olarak Ramallah, Nablus, El-Halil ve Cenin kentlerindeki 300 takside faaliyete geçirileceğini ifade etti. Kitapların bez poşetlerin içine konularak taksinin ön koltuklarının arkasına yerleştirileceğini söyleyen Karyuti, müşterilerin kitaplara kolayca ulaşabileceğini söyledi.

Karyuti, kampanya çerçevesinde 1500 kitap toplandığını, bunların farklı kültür ve yaş gruplarına hitap edecek şekilde ve bir tanesi de İngilizce olmak kaydıyla taksilerde 5`er adet bulundurulacağını aktardı. Karyuti, kampanyanın amacının vatandaşlar ve kitap arasındaki bağı güçlendirmek olduğunu belirtti.

Kampanyayla ilgili görüşlerini açıklayan taksi şoförlerinden İbrahim Azmi, kampanyaya memnuniyetle katılacağını ifade ederek, müşterilerini de kitap okumaları için teşvik edeceğini söyledi.

Taksi müşterilerinden Selame Cuma da her gün Nablus ve Ramallah arasında yolculuk yaparken 2 saatinin ziyan olduğunu, kendisinin ve diğer taksi müşterilerinin kampanyadan istifade edeceğini belirtti.

Ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir