• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Meşal, Geçici Sınırları Kabul Ettiğimiz İftiradır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas Hareketi`nin geçici sınırlarla kurulacak devlet fikrini kabul ettiği iddialarının iftira olduğunu söyledi.

Meşal, Ürdün resmi televizyon kanalı tarafından dün akşam (2 Şubat Cumartesi) yayınlanan konuşmasında, "Hamas`ın bir an için bile olsa geçici sınırlarla kurulacak devleti kabul edeceğinden bahsetmek iftiradır. Arap topraklarıyla gurur duymamıza rağmen Filistin`e alternatif kabul etmeyiz" dedi.

Ürdün`e gerçekleştirdiği son ziyaretin şeffaflık ve Ürdün yönetimiyle karşılıklı anlayış üzerine kurulu ilişkileri güçlendirdiğini ifade eden Meşal, Hamas Hareketi olarak olumlu adımlar attıklarını ve ortak çalışma noktaları aradıklarını söyledi.

Amman`daki görüşmelerinin Filistin-Ürdün ilişkilerinde gelişmelere şahit olduğunu, Filistin uzlaşısı, ulusal birlik, Arap-İsrail çatışması, işgal rejiminde seçimler sonrası yaşanabilecek muhtemel gelişmeler ve benzeri konuları ele aldıklarını kaydeden Meşal, Ürdün`ün Filistinlilerin birlik ve bütünlüğünü önemsediğini belirtti.

Suriye`deki gelişmelere de değinen Meşal, Hamas Hareketi`nin halkına karşı askeri seçeneği tercih eden Suriye rejiminin yanında yer almasının mümkün olmadığını kaydederek, "Suriye`deki rejime bunun bir komplo değil halkın talepleri olduğunu söyledik fakat bizi dinlemediler" dedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir