• DOLAR 32.498
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2496.397
  • ...
Birleşik Arap Emirlikleri gerilimi tırmandırıyor:Girit'e F-16 savaş uçakları konuşlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, bölgedeki gelişmelere dair BAE'li mevkidaşı Korgeneral Hamad Muhammed Sanli el Rumeysi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. İkilinin görüşmesinin ardından, yüksek tansiyonun hâkim olduğu Doğu Akdeniz'de yeni bir gelişme yaşandı.

Savaş uçakları Girit'e konuşlandı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yunanistan'ın Girit Adası'nda bulunan Souda Hava Üssüne 4 adet F-16 savaş uçağını sevk etme kararı aldı. Uçaklar bugün adaya konuşlandı. Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait F-16'ların, Yunan Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarıyla beraber ortak eğitim faaliyeti yürüteceği kaydedildi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Libya'da Halife Hafter güçlerine destek olurken Doğu Akdeniz'de de Yunanistan ile Mısır arasında oluşturulan bölgesel ittifaka Türkiye'ye karşı destek oluyor.

Türkiye ile görüşme sonrası, ABD yüzen üssünü Doğu Akdeniz'e indirdi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki görüşmeden sonra, Amerika'nın yeni sınıf dev gemilerinden ikincisi olan USS Hershel Woody Williams, Yunanistan'ın Girit Adası'na demirlemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir