• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Van'da ahır yıkımları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 246'ncı maddesi ve belediye meclisi tarafından alınan karara dayanarak ahır yıkımlarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar Buzhane Mahallesi'nde 36'ncı ahırın yıkım gerçekleştirildi.

Ahır yıkımları, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın ve belediye yıkım ekibinin vatandaşlar ile yaptığı istişare ve ikna çalışması sonucu sağlıklı bir şekilde ilerliyor.

Yıkımlar sırasında ekipler tarafından vatandaşların ahır yapımında kullandıkları sac, briket, ahşap, kapı ve pencerelerin ziyan olmamasına özen gösterilerek bu yapı malzemelerinin düzgün bir şekilde sökülmesi sağlanıyor.

İlçede ilk ahır yıkım Yapı Kontrol, Çevre Koruma ve Zabıta Müdürlükleri ekiplerince gerekli çevre güvenlik önlemi alındıktan sonra 14 Haziran'da gerçekleştirilmişti. Daha sonra besicilerden, çiftçilerden gelen talep üzerine araya Kurban Bayramı'nın da girmesiyle 10 Ağustos'a kadar yıkım işlemlerine ara verilmişti.

İpekyolu Belediyesi'ne bağlı ekipler, ahır yıkımlarının programlı bir şekilde ve titizlikle devam ettiğini belirterek Buzhane Mahallesi'nin ardından yıkımların Yalı ve Halilağa mahallelerinde sürdürüleceğini ifade ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir