• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
 Steve Bannon'ı gözaltına alan güç kim?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can - Haber  Yorum

Bilindiği gibi 2016 ABD seçimlerinde Trump'a seçimi kazandıran kişi olarak tanıtılan kişidir Steve Bannon.

Bannon, bir dönem Trump'ın en güvendiği isim olarak medyada yer aldıktan sonra hakkında çıkan bazı söylentilerden dolayı "Trump'ı daha fazla yıpratmamak adına" istifasını sunarak Beyaz Saray'dan ayrılmıştı.

Ancak zannedildiği gibi çiftlik evinde inzivaya çekilmemiş tam tersine Avrupa ve Amerika'da "Amerika'yı tekrar harika yap!" sloganı çerçevesinde, Evangelist dünya görüşünü hakim kılmak için geceli gündüzlü çalışmalara başladı.

Hatta Avrupa'da yürüttüğü faaliyetlerden dolayı "Avrupa Muhafazakarlarını bir çatı altında birleştirmek istiyor!" denildi. Doğrusu bu konuda önemli mesafeler de kat etti.

 Trump'ın seçimlerden sonra "Seçim zaferinin mimarı" olarak taltif ettiği Bannon şimdi gözaltına alınmış.

Bannon, Beyaz Saray'dan ayrılsa da oradaki bir cenah üzerinde ve Pentagon'daki etkisinden çok fazla bir şey kaybetmedi.

O yine bilinen "Şahin Evangelist bir Irkçı idi."

Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi istihbarat oyunlarının ortalığa saçılması beklenen bir şeydi.

Çünkü ABD'deki bu seçimler artık tarihi öneme sahip.

Hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler bu seçimi ülkenin dönüm noktasını oluşturacak bir seçim olduğu konusunda hemfikir.

Hatta o denli önemli ki Demokrat aday Biden; "Trump seçimi kaybederse o koltuktan kalkmayacak, onu kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız!" diye şimdiden ilan etti. Yani üstü kapalı Askeri Darbeyi dile getirmiş oldu.

 Bundan dolayı iki taraf da tüm  güçlerini sahaya sürecekler.

Seçimler yaklaştıkça mektupla oy toplama sorunundan başlayarak, teknolojik oy çalma girişimleri ve suikastlere kadar bir çok saldırıya şahit olacağız.

Şimdi Steve Bannon gibi bir ismin yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alan irade Trump'ın 2016 seçim zaferini karalayarak 2020 seçimlerini baltalamaya çalışıyor denilebilir.

Bannon'un gözaltı kararıyla ilgili haber şöyle; 

"New York Güney Bölge Savcılığından yapılan açıklamada, Bannon'ın yanı sıra Brian Kolfage, Andrew Badolato ve Timothy Shea hakkında toplamda 25 milyon dolar bağış toplanan "We Build the Wall" kampanyası üzerinden dolandırıcılık yaptıkları suçlamasının bulunduğu aktarıldı.

Bannon ve söz konusu diğer 3 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, 4 sanığın öğleden sonra mahkemeye çıkarılacağı kaydedildi."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir