• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Ruhani: "Savunma gücümüz komşularımızın çıkarınadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Savunma Bakanlığı’nın ürettiği yerli yapım projelerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, seyir füzesinin önemine değinerek, “Seyir füzeleri bizim için özel bir önem taşıyor. Bir zamanlar balistik ve karadan karaya füzeler, saldırı ve savunma alanında büyük bir güç olarak görülüyordu, ancak gün geçtikçe balistik füzeler daha az önem taşıyarak seyir füzelerinin önemi artıyor” dedi.

Ruhani, “Seyir füzesinin sahip olduğu birçok avantaj nedeniyle tüm gücümüzle bu füzelerin üzerine odaklanmalıyız. Bugün üretim ve kendi kendine yeterlilik alanında kayda değer ilerlemeler elde ettiğimiz açıktır. İki yıldan daha kısa bir sürede, stratejik açıdan önemli olan bir deniz füzesinin menzilini üç katına çıkarabildik” ifadelerine yer verdi.

Ruhani sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim saldırı stratejimiz yok ve bir yeri işgal etmek ya da bir millete zarar vermek istemiyoruz. Komşularımız savunma gücümüzün onların çıkarına olduğundan emin olmalıdır. Biz savunma gücümüzü dostlarımızın yararına kullanacağız.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir