• DOLAR 32.564
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2430.434
  • ...
Van`da Kutlu Doğum hazırlıkları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-Van`da her yıl yaptığı kutlu doğum etkinlikleriyle on binlerce insanı bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü, çalışmalarına başladı. Dün, Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü adı altında toplanan platform yetkilileri, bugün Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü adı altında bir istişare toplantısı yaptı.
 
Toplantıya çevre illerin ve ilçelerin platform yetkilileri katıldı. İstişare toplantısında, yapılan kutlu doğum etkinliklerin önemine değine Peygamber Sevdalılar Platformu Van il Koordinatörlüğü üyesi Ferhat Aköz, yapılan etkinlerin basit görülmemesi gerektiğini söyledi.

Yapılan kutlu doğun etkinlikleriyle insanların Doğu`ya bakış açısının değiştiği vurgusunu yapan Aköz, "Kutlu doğum etkinlikleri vesilesiyle insanların peygamber efendimize olan teveccühü daha da arttı. Daha önceleri sadece 1 haftaya sığdırılan bu etkinlikler artık aylara; hatta senelere yayılmaya başladı. kutlu doğum ayının yaklaşmasıyla beraber insanları tatlı bir heyecan sarıyor. İnsanımızın dilinden salavatlar ve dualar eksik olmuyor. Bu etkinlikler vesilesiyle on binlerce Müslüman bir araya gelip peygamber efendimizi anıyor." şeklinde konuştu.

Toplantıda bölgedeki platform yetkilerinin de önerileriyle beraber kutlu doğum etkinliklerin hangi gün ve nerede yapılacağı, konuşmacılar, sanatçılar, hatipler, sunucular, afişler gibi konular üzerinde ayrıntılı olarak konuşuldu. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir