• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
Hilvan'da 600 aileye maske ve dezenfektan yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan 30 bin adet maske, bir litrelik dezenfektanla birlikte 100 kişiden oluşan 10 ekiple ihtiyaç sahibi 600 aileye verildi.

Dağıtımda maddi durumu elverişli olmayan ailelere öncelik tanındığını belirten Kaymakam Coşkun Doğan, salgının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirlerle ilgili kararları da açıkladı.

Doğan, "Toplum olarak Coronavirus ile mücadelemiz her alanda devam etmektedir. Bu mücadele kapsamında almış olduğumuz birtakım kararlar var. Kamu sağlığını korumak amacıyla almış olduğumuz kararlar kapsamında, kurduğumuz düğün takip sistemi ile daha önce 3 saat olan düğün saatlerini 2 saate indirdik. İlçemiz sınırlarında yapılacak bütün düğünler, kolluk ve zabıtalar ile diğer kamu kurumlarından oluşturulan ekipler tarafından düğün başlangıcından bitişine kadar kontrol altında tutulacak. Bununla beraber kurulan cenaze takip sisteminde de bir vatandaşın vefatı durumunda kolluk kuvvetleri, mahalle muhtarı ve cami imamı ile kamu kuruluşlarından oluşan ekipler nezaretinde taziyelerin yapılmaması konusunda gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız." diye konuştu.

65 yaş ve üstü vatandaşlar için de bazı kısıtlamalara gidildiğini hatırlatan Doğan, "Bu vatandaşlarımız, cenaze, nişan, nikah ve düğün ile pazar yerlerine girmeleri kısıtlandı. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız sadece birinci derece yakını oldukları oğlu, kızı veya torunlarının düğünlerine katılabileceklerdir. Hayati derecedeki gıda ihtiyaçları daha önce olduğu gibi Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacaktır. Bugün 600 aileye verdiğimiz maskelerin üretiminde ve dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

30 bin maske ve birer litrelik dezenfektanların dağıtım organizasyonuna katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "İlçemizin sağlığı için bütün kurumlarımız büyük bir iş birliği içinde çalışmaktadır. Coronavirus'e karşı alınabilecek en büyük önlem sosyal mesafe, maske kullanımı ve kişisel hijyendir. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu üç temel kurala uymaları konusunda gerekli denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz. Özellikle bugün gerçekleştirilen ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan maske ve dezenfektanın sağlanmasında öncülük eden İlçe Kaymakamımız Sayın Coşkun Doğan'a, bu konuda seferber olan tüm çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Maskelerin dağıtım organizasyonuna Kaymakam Coşkun Doğan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, SYDV Müdürü Seval Özkan ve diğer kamu çalışanları katıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir