• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Atalay: `Zaman ve toplum bütün sorunları haledecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kalkınma bakanı Yılmaz Başbakan yardımcısı Beşir Atalay`a Bingöl hakkında bir brifing vererek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Basın mensuplarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Atalay, "3 yıl önce Bingöl`e geldiğini geçen süre içinde birçok alanda gelişmelerin olduğunu gördüm. Şehirleşme konusunda gelişmeler var. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hükümetimizin genelde kalkınma programında doğu güneydoğuda veya ülkemizin az yatırım almış az imar görmüş bölgelerine ağırlık verdiğini hepiniz biliyorsunuz. Teşvik politikamızı oluştururken, yatırım teşviklerini çok iyi çalışıyoruz" dedi.
 
Özel yatırımın önünü açtıklarını dile getiren Atalay, "Çok teşvik ediyoruz. Yani Ankara`da değil de Bingöl`de yatırım yaparsan nerdeyse yaptığı yatırımın yüzde 60`ını 65`ini devlet ona ödüyor. Bu kadar maliyeti düşük yatırım burada. Özel sektörü istediğiniz kadar buraya çekemiyorsunuz. Sebebi ise terördür. Yani sermaye çok korkaktır. Ürkektir. Hesabını iyi yapar. O devlet gibi değil ve nerede kar olacak nerede risk yok orayı tercih ediyor" şeklinde konuştu.
 
"Terör denen bela mantığı olmayan bir hain hareket"
Terör denen belanın, mantığı olmayan hain hareket olduğunu ifade eden Atalay, terörün, bölgede kalkınmayı engellediğini belirterek, "Yani yatırımın sana ne zararı var. Oraya daha fazla yatırım giderse biraz daha fazla insan çalışır da oradan ekmeğini sağlarsa, bölge kalkınırsa daha iyi olmaz mı? Havaalanı yapılıyor, havaalanlarını engelliyorlar. Yani anlayacağınız her türlü hizmeti sekteye uğratmak için çalışıyorlar" dedi.
 
Başörtüsü serbestîsiyle ilgili bir soruya da cevap veren Atalay şunları söyledi: "Türkiye bir dönem yasakların çok olduğu korkuların endişelerin tabuların çok olduğu bir ülkeydi ama artık Türkiye tüm bu sorunları çözüyor. Türkiye artık özgürlüklerin geliştiği o yasakların bir bir giderildiği kalktığı bir ülke. Kıyafet özgürlüğü insanın en kendine has olanı. bütün bu alanlar sorun olmaktan çıkıyor. Toplum kendisi de hal ediyor. Kurumlarımız halediyor. Dolayısıyla her şey birazcık bir zaman içinde bir takvim içinde yürüyor. Zaman ve toplum bütün bunları haledecektir inşallah. Biz her alanda özgürlük diyoruz. Genel politikamız bu." (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir