• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Çocuklardan Anlamlı Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZONGULDAK- Zonguldak`ın Ereğli ilçesinde eğitim öğretime ara verilmesinin ardından Kavaklık mahallesinde oturan Bayram (15), Volkan (17) ve Ferat Kanyılmaz (13), Suriyelilere destek olmak için başlatılan ``Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye``kampanyasına katılma kararı alarak ayakkabı boyacılığından 1 günde kazandıkları parayı kampanyaya bağışladı.

Çarşı merkezinde ayakkabı boyacılığı yapan kardeşler, ellerinde Suriye halkının yaşadığı acıları gösteren resimleri de göstererek, ``Lütfen gelin Suriye halkına siz de yardım edin ayakkabı boyalarından alacağımız paraların tamamını Suriye halkına göndereceğiz`` dedi.

Bayram Kanyılmaz,  arkadaşlarıyla toplanarak ayakkabı boyacılığından kazandıkları parayı ``Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye`` kampanyasına bağışlama kararı aldıklarını söyledi.

Kendilerinin karnının tok olduğunu, ısınacak battaniye ve yorganları olduğunu ifade eden Kanyılmaz, ``Allah razı olsun devletimiz çok iyi. Biz şimdi arkadaşlarla karar aldık. Boyadığımız ayakkabılarının paralarını Ereğli`de Suriye halkı için açılan kampanyaya bağışlayacağız. Çocukların ve ailelerinin haline çok üzülüyoruz`` dedi.

Kanyılmaz ve arkadaşları, boyadıkları ayakkabılardan elde ettikleri 100 lirayı Suriye halkına gönderilmek üzere Ali Molla Camisi`nde açılan yardım çadırına giderek teslim etti.

300 Suriyeliye kışlık ayakkabı

Gaziantep`in Nizip ilçesinde, ``Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye`` kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi Suriyelilere ayakkabı yardımı yapıldı.

Evde Sağlık Hizmetleri Derneği Gaziantep İl Temsilciliği`nce Nizip`teki belediyeye ait sosyal tesislerde kalan 300 kişiye kışlık ayakkabı dağıtıldı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir