• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çöldeki Aç-Susuz Göç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FASSALA - Fransa`nın hava ve kara harekatı ile kuzeydeki silahlı gruplara yönelik başlattığı operasyonların ardından Mali`nin kuzeyine en yakın bölgeye giden haber ajansları, Mali`deki şiddet olaylarından kaçan sığınmacıları görüntüledi.

Ana yollarda güvenlik sorununun olması nedeniyle tali yollardan gelen Malililer, ortalama bir hafta yolculuk yapıyor. Çöl şartlarında yolculuk yapan insanlar, yolda açlık ve susuzluk sıkıntısıyla yüz yüze kalmaları nedeniyle de sınıra bitkin bir şekilde ulaşıyor.

Uzun yolculuğun çocuk ve yaşlıları bitkin düşürdüğü ve çeşitli hastalıklara yakalanmalarına neden olduğu gözlenirken, yol boyunca hayatını kaybedenlerin olduğu da ifade ediliyor. Zorlu yolculuk sırasında birçok hastalığa yakalanan Malililer, Moritanya sınırında bulunan kamplarda tedavi edilmeye çalışılıyor.

Günde 600 sığınmacı geliyor

Günün farklı zamanlarında öncü kamplara ulaşan Malili sığınmacıların sayısı 60 bini aşarken, Moritanya sınırına gelenlerin günlük sayısı ortalama 600 iken, zaman zaman 1400`ün üzerine çıkıyor.

AA

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir