• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
 Ameliyata girerken teslim ettiği altın dişleri geri gelmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da yaşayan ve kalp rahatsızlığı olan Medeni Balkaya, by-pas ameliyatı olmak için Yıldırım ilçesindeki Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi.

Ameliyat öncesinde ise Balkaya'nın tüm eşyaları ve 25 gram olan takma altın dişleri, hasta yakınlarına teslim edildi.

Balkaya, başarılı geçen operasyon sonrası yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

ALTIN DİŞLER ORTADAN KAYBOLDU
Görevliler, Medeni Balkaya'nın yemek yiyebilmesi için yakınlarından takma dişlerini istedi. Dişler, hasta yakınları tarafından yoğun bakım servisindeki güvenlik görevlisine teslim edildi.

Dişlerin içinde olduğu ve üzerinde Medeni Balkaya'nın isminin yazılı olduğu paketi teslim alan güvenlik görevlisi, iddiaya göre dişleri yanlışlıkla yoğun bakım servisindeki yabancı uyruklu bir kadına verdi.

Medeni Balkaya'nın dişlerinin teslim edilmemesi üzerine doktorlar, ailesinden dişleri tekrar istedi. Ancak hasta yakınları dişleri yoğun bakım servisindeki güvenlik görevlisine teslim ettiklerini söyleyince, dişlerin kaybolduğu ortaya çıktı.

Bursa'da ameliyata girerken teslim ettiği altın dişleri geri gelmedi

ŞİKAYETTE BULUNDULAR
Bunun üzerine hastane yönetimine başvuran hasta yakınları, güvenlik kameralarını izledi. Hasta yakını Bayram Balkaya, izlediği görüntülerde güvenlik görevlisine teslim edilen dişlerin bir kadına verildiğini gördü.

Bunun üzerine Medeni Balkaya'nin yakınları, kaybolan altın dişlerin bulunması için polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Dişleri olmadığı için 4 gündür çorba ile beslenen Medeni Balkaya'nın, kalp ameliyatı olduğu için kan sulandırıcı ilaç kullandığı ve bu nedenle kanama riskine karşı kendisinden yeni diş kalıbı alınamadığı ve dişlerinin çekilemediği öğrenildi.

"AÇLIKTAN ÖLECEK, MAĞDURUZ"
Medeni Balkaya'nın dişleri olmadığı için günlerdir beslenemediğin ve aldığı ilaçlar yüzünden yeni diş de takılamadığını belirten hasta yakını Metin Balkaya, ''Cumartesi günü ağabeyimi ameliyata getirdim. Ameliyat olduktan sonra bütün evraklarını, dişlerine varana kadar her şeyini bize verdiler. 2 gün sonra dişini istediler. Getirdik, poşetin içerisine koydular. İsmini yazdılar ve güvenlik görevlilerine teslim ettik. Güvenlik görevlileri hastamıza dişini götürüp, yemek yedireceklerdi. Ağabeyim ameliyattan ölmedi ama dişsizlikten, açlıktan ölecek. Bu konuda mağduruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

"BİZDEN ALIP BAŞKASINA VERDİLER"
Güvenlik kamerası görüntülerinde her şeyin açıkça görüldüğünü söyleyen hastanın kardeşi Bayram Balkaya, "Ağabeyim dün servise çıktı. Taburcu olana kadar bizi oyalıyorlar. Görüntülerde gördük. Hastane personeli dişi alıyor ama yanlış bir kadına veriyor. O anda kendileri de gördü. Alıp yabancı uyruklu bir kadına vermişler ama bulamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Hastane yönetimi ise gerekli çalışmaların yapıldığını, sorunun bir an önce çözülmesi için uğraşıldığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir