• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
İmran Han: Pakistan, Siyonist işgal rejimini asla tanımayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel bir televizyon kanalında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail ile ilişkilerini normalleştirme kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İmran Han, "Kim İsrail'i tanımak istiyorsa bunu yapsın ama Pakistan'ın İsrail'i tanıması imkânsızdır. Pakistan'ın bu konudaki konumu nettir ve İsrail rejimini asla resmiyette tanımayacağız" dedi.

Görevdeki ikinci yılını tamamlaması vesilesiyle bir televizyon kanalına verdiği röportajda Pakistan Başbakanı Han, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın ve Pakistanlı İslam alimi, şair, filozof ve politikacı Muhammed İkbal'in Filistin davasına koşulsuz destek verdiğini vurgulayarak, "İsrail'e karşı duruşumuz nettir. Filistinliler haklarına kavuşmadan İsrail'i tanıyamayız." dedi.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, İsrail ile normalleşme anlaşmasının "geniş kapsamlı sonuçları" olacağı belirtilmişti. Pakistan yönetiminin BAE'nin İsrail ile normalleşme adımına yaklaşımının ihtiyatlı olduğu ve anlaşmanın "geniş kapsamlı etkileri olan bir gelişme" olarak değerlendirildiği kaydedilmişti.

Pakistanlı Müslümanlar, BAE'nin Kudüs'teki işgalci rejimle ilişkileri normalleştirme kararını protesto etmek için geçen pazar günü çeşitli şehirlerde yürüyüş yapmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün büyük bir atılım. İki muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu da sosyal medya hesabından, Trump'ın paylaşımını alıntılayarak "Bu tarihi bir gün" değerlendirmesi yapmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir