• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Yılmaz: Öncelikli bölgelere yatırımlar yüzde 35 arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bakan Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi`nde düzenlenen \"Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayına katılarak bir konuşma yaptı.

 

Bakan Yılmaz, son 10 yılda, yeni kurumsal yapı ve programlarla bölgesel politikalara ayrı bir güç verdiklerini belirtti. Kamu yatırımlarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Konya Ovası ve Doğu Karadeniz`i öncelikli alanlar olarak gördüklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: \"Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ile bu bölgeleri diğer bölgelere yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bundan 10 yıl önce toplam kamu yatırımlarımız içinde bu 4 bölgeye ayırdığımız kaynak, yüzde 20`lik bir paya sahipti. Geçtiğimiz yıl bu yüzde 35 civarlarına yükseldi. Yani 10 yıl içerisinde yüzde 20`den, yüzde 35`e yükseldi.\"

 

Özellikle 6. bölge kapsamında yer alan illerde her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarına dikkat çeken Yılmaz, \"Sadece genel teşvik sistemi ile değil. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın kırsal kalkınma destekleriyle, ajanslarımızın mali destek programlarıyla, yine bölgesel kalkınma idarelerimizin çabalarıyla bu bölgelerimizde daha farklı bir ekonomik ortamı oluşturmaya çalışıyoruz.\" dedi.

 

Hayvancılığın bu bölge için hayati bir sektör olduğunu belirten Yılmaz, \"Hayvancılık derken alt açılımları ile birlikte bakmak durumundayız. Büyükbaş hayvancılıktan, küçükbaş hayvancılığa, su ürünlerinden, arıcılığa, kümes hayvancılığına kadar çok geniş bir yelpazede bu bölgede hayvancılığı ele almak ve geliştirmek durumundayız. Tarım ve hayvancılık, emek yoğunluğu ve katma değeri yüksek olan bir alan. Bir taraftan da ülke olarak hayvancılığı geliştirmeye çalışırken, bir taraftan da Avrupa karşısında rekabet gücünü artırmaya çalışıyoruz. Bunun için tabii geleneksel hayvancılığın ötesine geçen, daha büyük ölçeklerde, daha verimli bir işletmeciliği de bir taraftan yerleştirmek durumundayız.\" Şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir