• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Hayrat Vakfından Kur`an-ı Kerim ve Dil Eğitimi Kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Hayrat Vakfı Manisa Temsilciliği ve Manisa Tarih ve Medeniyet Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında Vakfın faaliyetleri hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunuldu.
 
Faaliyetleri hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı Manisa Temsilcisi Kemal
Yalçın, Milli ve manevi değerleri yayma, yaşatma ve imar etme
gayesiyle hareket eden Hayrât Vakfının, yerel ve uluslararası alanda bu
değerlerin yeni nesillere aktarılması amacıyla faaliyetler yürüttüğünü ifade etti.
 
2012 Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında protokol imzalandığını belirten Yalçın şöyle konuştu: "Bu kapsamda da ile 300`ü aşkın il ve ilçe merkezinde Osmanlı Türkçesi ve Kur`an-ı Kerim kursları açılmıştır. Kurslar tamamen ücretsiz olduğu gibi, protokol kapsamında da Kurs eğitmenleri ve Hayrat Vakfı Halk Eğitim Müdürlüklerinden herhangi bir ücret de almamaktadır. Protokol 2+1 yıllık olup, kurslar 3 ayda bir kurlar halinde tertip edilmektedir. Osmanlıca Kursları; Kolay Metinler, Osmanlı Türkçesi İmlası, Osmanlıcada Arapça ve Farsça Kurallar ve Güzel yazı ve Edebi Metin Okuma olmak üzere 4 Kur` dan, Kur`an-ı Kerim Kursları ise; Kur`an-ı Kerim Elifba Okuma ve Kur`an-ı Kerim Tecvidli Okuma olmak üzere iki kur üzerinden açılmaktadır.
Manisa da 2 dönemdir devam eden kurslar 10 farklı okulda ve 40 ayrı sınıfta yapılmış olup, kurslara toplam 2650 başvuru alınmıştır. Yeni dönem kurslarına ise 25 Şubat 2013 tarihinde başlanılması planlanmaktadır.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir