• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Mısır İhvanı: BAE'nin yaptığı ihanettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvan'a ait internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada "BAE'nin Siyonist oluşumla entegre ilişkiler kurma kararı ve daha fazla Arap rejimini normalleşmenin uğursuz bataklığına sürükleme çabaları" kınandı.

BAE'nin bu kararının Filistin davasına, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ihanet, ülkelerini savunmak için hayatlarını veren tüm Filistinli şehitlerin kanını hiçe saymak ve Filistin halkının uluslararası hukuktan doğan haklarının açıkça ihmali anlamına geldiği kaydedilen açıklamada, Filistinli gruplara "aralarındaki anlaşmazlıklara son verip Filistin'i özgürleştirmek için birlik olmaları ve Filistin davasının tasfiyesi için yapılan planlara karşı mücadele etmeleri" çağrısı yapıldı.

İhvan'ın işgal rejimiyle normalleşme karşıtı tutumunun vurgulandığı açıklamada, İslam ve Arap dünyasından da normalleşmeyi reddetmeleri, Filistin topraklarının özgürleşmesi, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulması için destek vermeleri istendi.

Açıklamada ayrıca Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmenin tüm Müslümanların boynunun borcu olduğu ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir