• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Mali'de darbe girişimi iddiası Bakan ve meclis başkanı alıkonuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, başkent Bamako'ya 15 kilometre mesafedeki Kati kentinde bulunan Soundjata garnizonunda sabah saatlerinden bu yana silah sesleri duyuluyor ve askeri hareketlilik yaşanıyor. Meclis Başkanı ile Ekonomi ve Finans Bakanı da alıkonuldu.

DARBE İHTİMALİ GÜÇLÜ

Tüm dükkan, işletme ve kamu binalarının kapalı olduğu Bamako'da, şehir sakinleri arasında panik ve endişe havasının hakim olduğu görülüyor. Askeri araçların Kati'den Bamako'ya ilerlediği, garnizona giden yolların kapatıldığı belirtildi. Güvenlik kaynakları, askeri bir darbe ihtimalinin güçlü olduğunu doğruladı.

İKİ ÜLKE VATANDAŞLARINA UYARI YAPTI

Norveç'in Bamako Büyükelçiliği de askeri hareketlilik nedeniyle bölgedeki vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Fransa'nın Bamako Büyükelçiliği ise "Bamako'da yaşanan ciddi huzursuzluk nedeniyle vatandaşlarımıza evde kalmaları tavsiye ediliyor." açıklamasında bulundu.

KATİ ASKERİ KAMPI 2012'DEKİ DARBEDE ÖNEMLİ ROL OYNAMIŞTI

Öte yandan yerel basında, yüksek rütbeli askerlerin bir kısım askerler tarafından alıkonulduğuna dair iddialar da yer alıyor.

Kati askeri kampı, 2012'de dönemin Cumhurbaşkanı Amadou Toumani Toure'ye karşı düzenlenen askeri darbede önemli rol oynamıştı.

MAYISTAN BU YANA EYLEMLER DÜZENLENİYOR

Ülkede mayıs ayından bu yana muhalif gruplar, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita karşıtı eylemler düzenliyordu. Muhalif gruplar, eylemlerini sıkılaştıracağını açıklamış, Keita istifa etmeden geri adım atmayacaklarını duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir