• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Solhan'da doğalgaz protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan Belediyesi ile yüklenici firma arasında düzenlenen protokol imza töreninde, en geç 15 Aralık'ta Solhan'a doğal gazın verileceği belirtildi.

İmza töreninde konuşan yüklenici firma yetkilisi Serhat Demircan, "Bu hafta içi itibariyle altyapı çalışmalarına başlayacağız. Müteahhidimiz bütün ekip ve ekipmanlarını tamamladı. Sadece bir iki pürüzü var, o da halledilince bu hafta içi başlayacaklar. Bütün borularımız da tamamen sahaya indi. Şu an tek sıkıntımız olan şehir giriş istasyonu. Zaten gaz arzı tarihini en geç 15 Aralık olarak düşünüyoruz. Eğer onda herhangi bir problem olmazsa daha erken gaz vereceğiz inşallah." dedi.  

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, "Bugün ilçemiz adına önemli bir gün. Hepinizin malumu uzun süreden beri uğraşını verdiğimiz, Solhan'ımızın doğalgaz alabilmesi için mücadele ettiğimiz projemiz, Rabbime şükürler olsun, firmamızın da destekleri ile bugün itibariyle resmiyete dökmüş bulunmaktayız. Doğalgaz hem maddi anlamda ciddi bir geri dönüş sağlıyor vatandaşlara, hem de bölgemizde çok güzel bir temiz havamız var. Kış ayında Solhan gibi güzel havası olan temiz bir ilçe sis bulutlarıyla kaplanıyordu, çok kirli bir hava söz konusu oluyordu. En azından artık Solhan'ımızda önümüzdeki yıllarda bu manzaraları görmeyeceğiz. Hatta kronik rahatsızlığı olan hastalarımızın o dönemlerde bile maske takmak zorunda kaldıklarına şahit oldum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde ilçemiz bunu yaşamayacak ve vatandaşımıza ekonomik olarak çok ciddi bir geri dönüş sağlayacak." diye konuştu.

Yerel idarecilerin görevinin kendi bölgelerini yaşanılabilir hale getirmek olduğunu söyleyen Yıldız, "Vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek bunlardan bir tanesi. İnşallah bu ve benzeri projelerle Solhan'ımızı çok daha iyi noktalara taşıma adına mücadelemizi ortaya koyacağız. Hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadık ve mücadelemizi verdik. Bugün de burada protokolümüzü yaptık. Rabbim ilçemize hayırlı uğurlu etsin, firmamızın da bizlerin de emeklerini zayi etmesin." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir