• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Hilvan’da 600 muhtaç aileye maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Covid-19 ile mücadele kapsamında ilçede yardıma muhtaç ailelere ekipler tarafından maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı.

İlçede son zamanlarda artan Covid-19 salgını nedeniyle ilçede taziye, düğün ve 65 yaş üstü yaşlılar için yeni kararlar alındı. Ayrıca Kaymakamlık ve diğer kamu kuruluşları tarafından tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve içinde 50 adet maske ve 1 adet 1 litre dezenfektan torbası belirlenen ekipler tarafından ilçe yardıma muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, vatandaşların tedbirlere uyulması noktasında uyarılarda bulundu.

İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan, daha önce yapılan taziye ve düğünler için yeni kararlar alındığını söyledi. 

Kaymakam Doğan, “Hizmet etmekle mükellef olduğum aziz Hilvanlı vatandaşlarım sözlerime başlarken sizleri gönül selamıyla selamlıyorum. Bugün sizlere Hilvan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’ndan sesleniyoruz. Bilindiği üzere toplum olarak Coronavirus ile mücadelemiz devam etmektedir. Öncelikle sizlere yeni aldığımız kararlardan bahsetmek istiyorum. İlçemizde düğün saatlerini 3 saatten, 2 saate indirdik, düğün takip sistemi kurduk,  bundan sonra ilçemizde yapılacak olan bütün düğünlere başta kolluk ve zabıta olmak üzere, diğer kamu kurumlarından da memurlarımız gelip düğünün başlangıcından bitişine kadar düğünde uyulması gereken Covid-19 tedbirlerini takip edeceklerdir. Diğer bir husus cenaze takip sistemi kurduk. Bilindiği üzere daha önce taziyelerin yapılmasına karar vermiştik. Bundan sonrada ilçemizde ölen bir vatandaşımız için taziye yapılmayacaktır. Taziye yapılması durumunda kolluk görevlilerimiz başta olmak üzere o yerin muhtarı, öğretmeni, imamı ve diğer kamu görevlileriyle beraber taziye düzenlenmemesi adına gereken tedbirleri alacağız. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımız içinde yine bazı kısıtlamalara gidildi. Bundan sonra 65 yaşında olan vatandaşlarımızın, toplu sayıda vatandaşlarımızın bulunduğu cenaze, düğün, nikah ve Pazar yeri gibi yerlere gidilmesi kısıtlandı. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, bu vatandaşlarımız kızının, oğlunun, ya da torunlarının düğününe katılabileceklerdir. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçları daha önce olduğu gibi yine Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanmaya devam edecektir.             ” dedi.

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı olarak yapılan maske ve dezenfektan dağıtımı için tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ederek şöyle konuştu, “Elimde ‘hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir’ yazılı bir bez torbamız bulunmaktadır. Demek ki bu bez torbası içerisinde Covid-19 ile mücadele de bizi başarıya ulaştıracak malzemeler var. Bugün kurmuş olduğumuz 10 ekiple ilçe merkezinde toplam 600 ailemize 50 adet maske ve 1 litre dezenfektan dağıtımı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği tedbirde TBM kısaltılmasında olduğu gibi temizlik ve maske bunları biz veriyoruz. Vatandaşlarımızdan da sosyal mesafelerine dikkat etmelerini istiyoruz. Maskelerimiz Halk Eğitim Merkezimiz tarafından üretilmektedir. Bu üretimi gerçekleştiren Hilvanlı kadınlarımıza canu gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra benim periyodik aralıklarla 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan Hilvan’daki tüm fakir fukara vatandaşlarımıza maske ve dezenfektan dağıtımına devam edeceğiz. Bu faaliyetin düzenlenmesinde bizlere araç ve personel temin ederek en büyük kolaylığı göstererek ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Hilvan Belediyesine, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfımıza ve Hilvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. İnşallah Devlet ve millet el ele vererek bu Coronavirus vakasını yeneceğiz. ‘insan-ı yaşat ki devlet yaşasın’ bizde bu anlayışla insanımızın sağlığı için tüm gücümüzle çalışamaya devam edeceğiz sağ olun var olun.”

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, vatandaşlardan kurallara riayet etmesini ve çalışmalarından dolayı Kaymakam Coşkun’a teşekkür etti.

Bayık, ”İlçe Kaymakamımız Coşkun Bey göreve başladığında beri bütün konularda olduğu gibi özellikle Covid-19 salgını ile ilgili çok güzel çalışmaları var. Kaymakamlık tarafından Halk Eğitim Merkezinde kamu kurumlarının desteğiyle yapılan maskeler 600 aileye dağıtılacak. Maske, sosyal mesafe ve hijyenik konularına dikkat ettiğimiz zaman ilçemiz, sağlıklı, huzurlu bir şekilde sabah işine gidip akşam dönecektir. Bu çalışmalarından dolayı Kaymakam beye ve diğer kamu kuruluşu amirlerine teşekkür ediyorum. Hilvan halkına sesleniyoruz; lütfen bu konularda kurallara uyalım. ” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir