• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Bakan Bayraktar tepkili mahalle sakinleriyle görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ``Siz isterseniz, kahir ekseriyette, buradaki yüzde 99 halk, burada oturan insanlarımız, kardeşlerimiz isterse bu problemi çözebiliriz`` ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`ndan yazılı açıklamaya göre, Bakan Bayraktar, Sarıyer Armutlu, Balta Limanı, Derbent, Fatih Sultan Mehmet mahallelerinin Bakanlar Kurulu`nca riskli alan ilan edilmesine tepki gösteren mahalle sakinleriyle, olay yerine giderek görüştü.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, mahallelinin rızası, gönlü, birlikteliği olmadan adım atmayacaklarını söyledi.

Burada 40-50 yıldır problem bulunduğunu ve bugüne kadar çözülemediğini dile getiren Bakan Bayraktar, ``Eğer siz istemezseniz, katkı sağlamazsanız bu problemi yine çözemeyiz. Beraber çözeceğiz. Riskli alan ilan edilmesinin bir zararı yok. İlla burada bir işlem yapılacak diye bir problem yok`` dedi.

Riskli binayla riskli alanın birbirine karıştırılmamasını isteyen Bakan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti, ``Riskli bina başka. Riskli alanda gecekondular, kaçak, ruhsatsız, salaş yapılar var. Deprem olduğunda zarar görebilecek yer demektir. Ne faydası var. Burada ifraz yapabilirsin, tevhit yapabilirsin, imar planını kolay yapabilirsin, daha yeni imar hakları getirebilirsin. Burada oturan kiracıya kira verebilirsin, ev verebilirsin. Burada tapusu olmayan, burada hak sahibi olanlara daire verebilirsin. İmal ettiğin daireyi maliyetin yarısına, üçte birine verebilirsin. Buradaki enkaz bedellerini kabul edip onu hak sahibine ödeyebilirsin. Bir sürü hak getiriyor. Bunu getirmek için, buranın problemini çözmek istiyoruz. Sizinle beraber çözmek istiyoruz. Siz isterseniz, kahir ekseriyette, buradaki yüzde 99 halk, burada oturan insanlarımız, kardeşlerimiz isterse bu problemi çözebiliriz.``

Bakan Bayraktar, açıkgözlüleri, fırsatçıları, provokatörleri muhatap kabul etmediklerini belirterek, ``Siz de kabul etmezsiniz. Onlar gelip belki sizin kafanızı karıştırmak isterler. Burada şu anda ikamet eden bir Allah`ın kulunu buradan gönderme niyetimiz yok. Sizin kafanızı kim karıştırıyorsa ona `hadi oradan` önce siz diyeceksiniz`` ifadelerini kullandı.

Esas dertlerinin vatandaşın duasını almak, mutluluğunu sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, başlattıkları seferberliğe yoğun müracaat olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar ferdi başvuru yapılan 6 bin binanın ve 17 büyük bölgenin bulunduğunu belirten Bakan Bayraktar, ``Biz iş yapmaktan, bize müracaat edenlerin işini yapmaktan vakit bulup da razı olmayan, gönlü olmayan, belediye başkanlarınca hazırlanmayan bölgelere girmeyiz ama burası önemi bir yer`` dedi.

``Destek olursanız kolumuzu taşın altına koyarız``
Vatandaşın rızasıyla bu bölgede dönüşüm yapmak istediklerini belirten Bakan Bayraktar, ``Siz bize destek olursanız biz kolumuzu taşın altına koyarız`` dedi.

Bakan Bayraktar, dönüşüm işinin zor olmasına rağmen talip olduklarını, vatandaşların desteğiyle bu işin altından kalkacaklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti: ``Olayı duyar duymaz hemen müdürü (Çevre ve Şehircilik İl Müdürü) aradım. `Aşağıya in` dedim. `Ben biri iki temsilciyi odama çağırayım` dedi. Ben, `Hayır. Aşağı inip, halkın arasında konuşacaksın. Oradaki vatandaşlarla ben kendim de görüşeceğim` dedim. Çok da doğru oldu. Biz biriz, beraberiz. Allah razı olsun demenize ihtiyacımız var. Onun için biz sizinle beraberiz, sizin yanınızdayız. Konuşalım, doğrusu neyse onu yapalım. Birbirimizi düşünelim, vatanımızı düşünelim, milletimizi düşünelim, tarihimizi düşünelim, coğrafyamızı düşünelim, çocuğumuzu çoluğumuzu düşünelim. Bu projeyi beraberce yapalım. Hepinize, buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Anlayışınıza teşekkür ediyorum. Belediyemizle, belediye başkanımızla, muhtarlarımızla birlikte sizinle beraber bu projeyi başaracağız.``
(Ayetullah Turgut - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir