• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kalorifercilerin iş bırakma eylemi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kevenli`de dar gelirli aileler için yapılan 1+1 TOKİ lerde sabah saatlerinde İlke Haber Ajansını arayan vatandaşlar kaloriferlerinin yakılmadığını dolayısıyla mağdur olduklarını belirttiler.


Kendilerinden elektrik ve su parası istendiği iddiasıyla işi bıraktıklarını aktaran kaloriferciler taleplerinin yerine getirilmemesi halinde kaloriferleri yakmayacaklarını söylediler. Burada ikamet eden vatandaşlar ise sorunun çözülmesini istedi.


800 Dairelik 1+1 TOKİ konutlarından dün geceden beri kaloriferlerin yanmadığını belirten Haşim adlı vatandaş, Eşinin diyaliz hastası olduğunu ve sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.


\"Kaloriferciler sorun çıkarıyor\"
Haşim, \"Alt gelir seviyesine sahip bir insanı bu hale getirmenin hiçbir izahı yoktur. Dolayısıyla kapıcılarda sıkıntı var. Elimizden geleni yapmamıza rağmen kaloriferciler ısrar ediyor ve sorun çıkarıyorlar\" dedi.


\"Çoluk çocuk perişan olduk\"
Daha sonra konuşan Ekrem Almalı, Kaloriferlerinin dün akşamdan bu yana yanmadığını belirterek, \"Çoluk çocuğumuz hepsi perişan oldu, mağduruz. Kalorifercilerin yanması lazım. Perişan olduk bu soğukta\" dedi.


Nurhan Sadak ise \"Kaloriferlerimizin yanmasını istiyoruz. 24 saattir kaloriferlerimiz yanmıyor\" dedi.

Dilber Hatipoğlu ise \"Çocuklarımız hasta olacak, kaloriferleri yakmıyorlar. Ayrıca kiracıların çıkarılacağı söyleniyor, bu karda kışta nereye gideceğiz. Gelirimiz azdır, bizi buradan çıkarmalarını istiyoruz\" şeklinde konuştu.


Hatice adlı vatandaş ise bu saate kadar soğuktan dolayı çocukları yatakta çıkarmadıklarını söyleyerek yetkililerin sorunu bir an önce çözmesini istedi.


Öte yandan Konu ile ilgili olarak konuştuğumuz Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer de iddiaların doğru olduğunu belirterek, \"Yönetimin topladığı aydatlara göre oralarda hizmet veriyor. Ancak Devlet İŞ-KUR`dan eleman göndererek burada çalıştırıyor. Dolayısıyla bunlardan kira parası da alınmıyor, elektrik ve su paralarını almak zorundayız\" dedi.


\"Kaloriferciler hafta sonunu fırsat bilerek bunu yapıyorlar\"
Kalorifercilerin hafta sonunu fırsat bilerek böyle bir şey başlattıklarını hatırlatan Vali Yüzer, \"Bu arkadaşlar ise efendim hafta sonunu da fırsat bilerek bizleri ve vatandaşları zor durumda bırakıp isteklerini bizlere kabul ettirme çabaları içerisindedirler. Ancak mümkün değil kabul etsek bile kim bu paraları ödeyecek. Alt gelir seviyesindeki vatandaşlarımızdan mı toplayalım\" ifadelerini kulandı.


\"İşi bırakan arkadaşlar işlerinin başına döndüler\"
Daha sonra Kevenli TOKİ`ye giden Yüzer, İşi bırakan Kalorifercilerle konuştuklarını ve kalorifercilerin işlerinin başına döndüklerinin müjdesini vererek, \"Arkadaşlar işlerinin başına dönüyorlar. Kaloriferler tekrar yakılmaya başlandı\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir