• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
Arjantin'de hükümetin uygulamaya koyduğu karantina önlemleri protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hükümet tarafından uygulamaya konulan karantina önlemlerinin 30 Ağustos tarihine kadar uzatılması, başkentte bir araya gelen binlerce gösterici tarafından protesto edildi.

Gösterilerde karantina tedbirlerine karşı atılan sloganların yanı sıra, hükümet tarafından başlatılan yargı reformuna karşı da tepki gösterildi. Göstericiler, güvensizlik ve yolsuzluğa karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

 

Coronavirus önlemlerini protesto etmek üzere bir araya gelen göstericilerin "özgürlük, özgürlük" şeklinde sloganlar atmaları dikkat çekici bulundu.

Maske taktıkları görülen ancak sosyal mesafeye uymayan göstericilerin Buenos Aires'te toplanmaları ilk olmasa da sayısal olarak en büyüğü olarak kayıtlara geçti.

Arjantin'in diğer büyük şehirlerinde de benzer protestolar gerçekleşti. Protestoların, Devlet Başkanı Alberto Angel Fernandez'in tüm Arjantinlileri salgın karşısında birleşmeye çağırmasının ardından gerçekleştiği kaydedildi.

Worldometer'de yer alan son verilere göre, Arjantin'de vaka sayısı 299 bin 126, ölüm sayısı ise 5 bin 814.

Hükümet, 20 Mart 2020 tarihinde, Arjantin'in tümünde karantina önlemlerini devreye koydu, ancak daha sonra normalleşme adımlarıyla birlikte söz konusu önlemlerde gevşemelere gidildi. Vakaların son zamanlarda tekrar artışa geçmesi üzerine hükümetin, ülkenin çoğu yerinde yeniden karantina önlemlerini uygulamaya koyması protestolara neden oluyor. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir