• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
İmamlardan Silopi Müftüsüne veda yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi İlahiyat bölümüne Yrd Doç olarak atanan İlçe müftüsüne imamlar akşam yemeği düzenledi. Yatsı namazından sonra düzenlenen yemek programına İl Müftüsü Abdullah Kaplan ilçe vaizi ve imamlar katıldı.


Yemeğin ardından Kur`an okundu ve ardından Şırnak il müftüsü Abdullah Kaplan bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Kaplan, \"İlahiyat Fakülteleri bizim manevi yuvalarımızdır. Orada ne kadar iyi eğitim verilirse bizler için daha önemli olur. Şırnak Üniversitesinin İlahiyat Fakültesi son derece eğitim düzeyi yüksek ve kadroları dolu bir fakültedir\" dedi.


İl Müftüsünün ardından konuşan Dr M Nurullah Aktaş, \"Eğer bir şeyler yapmışsak bu beraberce olmamızın neticesidir. 7 yaşında evimden, anne babamdan ayrıldım. Babam bir köyde imamdı. O köyde okul yoktu. O yaştan itibaren ailemden ayrıldım. Evime misafir olarak gitmişimdir. Silopi`de 6 yıl kaldım. Burası benim ikinci memleketimdir. Ailemle ne kadar kalabilmişsem burada da o kadar kaldım. Rabbim cümlemizi muvaffak eylesin. Tekrar hepinizden dua bekliyorum\" dedi.


Ardından İmamların kendi aralarında yaptırdıkları plaket ve teşekkür belgesini yeni görevine başlamak üzere olan Nurullah Aktaş`a il müftüsü Abdullah Kaplan verdi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir