• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Hava Kuvvetleri'ne FETÖ baskını: Çok sayıda asker için gözaltı kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda aralarında 'sivil mahrem imamlar' ile muvazzaf askerlerin de olduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. İzmir merkezli 40 ilde de yine FETÖ'nün TSK ayağına yönelik operasyonda 54 şüpheli için yakalama kararı çıkartıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasına yönelik ankesör soruşturmasında 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen 21'i ihraç, 25 eski astsubay hakkında gözaltı kararı alındığı bildirildi.

Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri'nce, Ankara merkezli 14 ilde şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İSTANBUL MERKEZLİ OPERASYON

İstanbul'da FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla 'örgüt imamı' tarafından ankesör veya sabit hatlardan arananların tespit edilmesi, itirafçı beyanları ve yapılan teşhisler üzerine aralarında muvazzaf ve ihraç askerler ile sivil mahrem imamların da bulunduğu 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

32 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 16 ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda şüphelilerden 30’unu yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 32 şüpheli ise yakalanması için çalışılmaların devam ettiği bildirildi.

İZMİR MERKEZLİ BASKINLAR

İzmir merkezli 40 ilde FETÖ'nün TSK içindeki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edilen 37'si muvazzaf 54 şüpheliden 41'i gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü veya büfe telefonlarından örgütün 'mahrem imamları' olarak nitelendirilen FETÖ örgütü yöneticileriyle görüştükleri öne sürülen 54 şüpheliyi yakalamak amacıyla çalışma başlatıldı.

30 ŞÜPHELİ TSK AKTİF OLARAK ÇALIŞIYOR

İzmir merkezli 40 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 30'unun TSK'da aktif olarak çalıştığı, 11'inin ise ihraç edilmiş olduğu belirtildi.

Tamamı astsubay olan şüphelilerin, 24'ünün Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 13'ünün Jandarma Genel Komutanlığı, 10'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 7'sinin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına mensup olduğu ifade edildi.

Diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalar devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir