• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Uygurlu annelerden HÜDA PAR Genel Merkezine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uygurlu anneleri HÜDA PAR Genel Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir ile HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi İbrahim Sevgili karşıladı.

Anneler, HÜDA PAR'ın Çin'deki zulümlere sesiz kalmadığını aktararak bundan dolayı teşekkür ettiler. Evlatlarına kavuşmak için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, tüm siyasi parti temsilcileri ile görüşmek istediklerini belirten anneler, tüm yetkililerin seslerine kulak vermelerini istediler.

Annelerin yaşadıkları mağduriyet ve Ankara'ya geliş amaçlarını dinleyen HÜDA PAR Genel Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, Doğu Türkistan ve tüm İslam coğrafyasında yaşananların, Müslümanların birlik olmayışından kaynaklandığını belirtti.

İmir, "HÜDA PAR, dünyada bulunan bütün mazlum ve mustazaf halkların her zaman sesi olmuştur. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz de her zaman gündemimizde olmuştur. Basın açıklamalarımız ve gündem değerlendirmelerimizle bu konuda yaptığımız konferanslarla her zaman Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin sesi olmaya çalışıyoruz. Tabi fiili olarak orada yaşanan zulmü engelleyememenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Bizler HÜDA PAR olarak, oradaki mazlum kardeşlerimizin sesi olmaya çalışıyoruz." dedi.

Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlerden dolayı Türkiye'ye hicret eden Uygurluların yaşadıklarına hükümetin duyarsız kalmaması gerektiğinin altını çizen İmir, şunları söyledi:

"Özellikle Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye hicret eden kardeşlerimizin başta vatandaşlık hakkı olmak üzere, barınma ve eğitim haklarının da bir an önce verilmesi için hükümete çağrıda bulunuyoruz. Biz de HÜDA PAR olarak, imkânlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı. 

Yaşanılan tüm sıkıntılar Müslümanlar arasındaki vahdetin olmayışından kaynaklandığını dile getiren İmir, "Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik olmadığından dolayı maalesef dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zulme maruz kalıyorlar. Müslümanların bütün farklılıklarını bir tarafa bırakıp, birleşmeleri gerekir. Müslümanlar bir olmadığı sürece maalesef bu zulümler devam edecektir. İslam coğrafyasında emperyalistlerin sömürgesi devam edecektir. Bu işin tek çaresi vardır, o da Müslümanların birlik olması ve kendi ihtilaflarından vazgeçmeleridir. Müslümanlar kendi aralarındaki birliği kuvvetlendirdiklerinde biz inanıyoruz ki dünyadaki bütün insanlık da rahat edecek ve Müslümanlar bu zulümlerden kurtulacaklardır. HÜDA PAR olarak, en büyük hedefimiz Müslümanlar arasında birlikteliğin gerçekleşmesidir. Biz bunu gerçekleştirirsek inanıyoruz ki bütün sorunlarımız bitecektir." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir