• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...

Türkiye ve dünyadaki rakamları kıyaslayan Bakan Albayrak, Türkiye'de hane halkı ve kamu borçluluğunun gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Albayrak, "Türkiye'de hane halkı ve kamu borçluluğu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi durumda. Türkiye ekonomisi, dünden bugüne nasıl direncini koruyarak nice badirelere göğüs gerdiyse bu küresel krizden de daha da güçlenerek çıkacaktır. Türkiye'de hane halkı borçluluğunda kişi başına düşen borç miktarı 1291 dolardır. Gelişmekte olan ülkelerde 26 bin 680 dolar olan bu rakam, 6 bin 271 dolar olan dünya ortalamasının çok altındadır." açıklamasında bulundu.

Kamu borçluluğu rakamlarına da değinen Albayrak, "Kamu borçluluğunda ise, Türkiye'nin rakamları dünya ortalamasının üçte biridir. Ekonomi ve kriz yönetimi konusunda sabıkası kabarık olup, Türkiye'ye karanlık günler yaşatanlar, bugün 'borçluluk' üzerinden ortaya koydukları yalanlarla kendilerince yıpratma politikası izliyor." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)