• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Generalin ajandası sanıkları yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emekli Tuğg. Faruk Oktay Memioğlu, ajandanın 1 Ocak 2003 tarihli sayfasında el yazısıyla yazılan ve sonu "Yetkisiz müdahale yok. Her şey emir-komuta zinciri içinde olacak." şeklinde biten ifadelerini kabul etti. "8 sene geçmiş, demek ki direktifleri o zaman öyle anlamışım." dedi. Savcı da, bu notların Balyoz sanıklarının savunmasını çürüttüğünü söyledi. Bu sırada yardıma koşan Çetin Doğan , "Not defterinde yazıların nasıl olduğunu bilmiyoruz, Faruk`a öneririm, bir baksın. Sahte olabilir." diye araya girdi.

Balyoz davasının dünkü duruşmasında savcının soruları, Balyoz sanıklarını zor durumda bıraktı. Savcı Kırbaş, sanıklardan emekli Tuğgeneral Faruk Oktay Memioğlu`na evinden çıkan 76 numaralı CD`nin kendisine ait olup olmadığını sordu. Memioğlu`nun, "Evimden 125 adet CD çıktı şimdi ben ne bileyim bunu. İçeriği hakkında bilgi verin." demesi üzerine savcı da CD`nin içeriğindeki fişleme nitelikli bilgileri okudu.

Bunun üzerine Memioğlu, "Bu yanılmıyorsam Ege Ordu Komutanlığı`nda hazırlanmıştı. Şimdi burada Ege Ordu Komutanlığı mı yargılanıyor?" şeklinde tepki gösterdi. Savcı da, karşılık olarak "Bu CD`nin içinde olasılığı yüksek tehlikeli senaryoyla bağlantılı olarak gerçek somut kuruluşların adı bulunuyor.

Bu nedenle soruyorum." diye cevap verdi. Memioğlu ise "1996 yılında sanırım İstihbarat Başkanlığı tarafından hazırlanmıştı." cevabını verdi. Savcı daha sonra Memioğlu`nun evinde ele geçirilen mavi ajanda içindeki notlardan sorular yönetti. Balyoz planının hazırlanması sürecine denk gelen ajandanın 1 Ocak 2003 tarihli sayfasındaki el yazısı notları okudu. Buna göre, "1 Ocak 2003 tarihli sayfası,- 31 Ocak 2001;- 14.30 Kor Kh. Sn.Or.K`nın SINEVİZYON`dan direktifleri:-3 Kasım`dan itibaren siyasi hayat yeniden şekillendi. Her şey yasal ve kitabına uygun. Ancak hukuki olduğunu söylemek mümkün değil. Gerekli uyarılar yapılmıştır .

MEB Dini Eğitim Bakanlığı oluyor. Sorumlu yetkisiz Başbakan ve Sorumsuz yetkili başkası var. Yetkisiz müdahale yok. Her şey emir komuta zinciri içinde olacak." şeklindeki notları tek tek okudu. Memioğlu, o sırada 15. Kolordu Komutanlığı`ndan gelen direktifler olduğunu doğruladı. Memioğlu, "8 sene geçmiş, demek ki direktifleri o zaman öyle anlamışım." diye cevap verdi. Kırbaş, "Sanıklar şimdiye kadar `hükümet yeni kuruldu, nasıl hemen darbe planı yapılsın` şeklinde savunma yapıyordu. Sizin bu notlarınız bütün bu savunmaları çürütüyor." diye konuştu.

Bu sırada yerinden konuşan davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan`ın, "Not defterinde yazıların nasıl olduğunu bilmiyoruz. Faruk`a öneririm bir baksın. Sahte olabilir." dediği duyuldu.

GATA: Saygun`un dışarı çıkması risk!

Üye Hakim Ali Efendi Peksak, duruşma öncesi dosyaya gönderilen evrakları okudu. Hakkında yakalama kararı bulunan Ergin Saygun`un hastalığıyla ilgili olarak GATA`dan gönderilen yazıda, risk taşıdığından tedavisine hastanede devam edilmesinin uygun görüldüğünü ifade etti. Genelkurmay `dan gelen yazıda ise Dursun Çiçek `le ilgili 1 Ocak 2002-31 Aralık 2003 tarihlerinde sürekli ve geçici olarak herhangi bir görevlendirme yapılmadığı aktarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir