• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 İstanbul`a Büyük Bir Yeşil Alan Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul`da neredeyse artık yok denecek kadar az olan yeşil alanlarına yeni bir alan ekleneceği müjdesini verdi. Erdoğan, yeni yapılacak 3`üncü havaalanı nedeniyle boşalacak olan Atatürk Havaalanı`nın yerinin, küçük bir alan hariç, tamamen yeşillik olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, dün akşam özel bir televizyon kanalında katıldığı proğramda gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Erdoğan, kendisine yöneltilen 150 milyon kapasiteli 3. Havalimanı`nın yapımı sonrası taşınacak olan Atatürk Havalimanı`nın boşa çıkacak arazisinin ne olacağı yönündeki bir soruya şöyle cevap verdi:

`` 3. Havalimanı periyot periyot yapılacak. İlk etapta 90 milyon kapasiteli bir alan oluşturulacak. Daha sonra ise 150 milyon kapasiteye doğru çıkacak. Hali hazırda hizmet veren Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı artık talebe karşılık veremiyor, bu da turizim noktasında ciddi sıkıntı oluşturuyor. Neredeyse kardan zarar ediyoruz. O yüzden süratle 3. Havalimanın inşaatına başlıyacağız ve ilk etapta 90 milyon kapasitelik alanı bitireceğiz, Buranın kapasitesini ileriki dönemlerde arttırdıkça da yavaş yavaş Atatürk Havalimanı`nı taşıyacağız. Orada boşalan arazinin küçük bir kısmına sadece iş adamlarının jetlerinin inebileceği bir alan oluşturacağız geri kalan önemli büyüklükteki alan ise yeşil alan olarak değerlendirilecek.``

11 MİLYON METREKARELİK ALAN

Toplam 11 milyon 650 bin metrekarelik alana sahip olan Atatürk Havalimanı, 62 bin 500 metrekarelik iç hatlar ve 282 bin 770 metrekarelik dış hatlar terminali ile toplam bina alanı açısından Türkiye’nin en büyük havalimanı olarak biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir