• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
İdil de Kızılay Kan Merkezine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ın idil ilçesine gelen Güney Anadolu Kızılay Bölge Kan Merkezine bağlı gezici kan bağışı toplama ekibi ilçe merkezinde bulunan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde geçici kan toplama merkezi kurdu. Kampanyaya destek amacıyla İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu da merkezi ziyaret ederek kan bağışında bulundu. İdil Kızılay Derneği Başkanı Cihan Güven, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kara,İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsmet Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şerif Çelikkaya, Sağlık Grup Başkanı Doktor Abdulmecit Öktem, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Enver Turan, emniyet ve diğer kurum personelleri de kan bağışında bulundular.

 

Görevlilerce ve sorumlu doktor tarafından kan değerleri sayımı, tansiyon ölçümü, donör beyanı gbi gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra durumu uygun bulunanlardan kan bağışı alındı. Kan bağışında bulunanlara bol bol sıvı tüketimi tavsiye edildi.

 

Güney Anadolu Kızılay Bölge Kan Merkezi Batman, Siirt, Şırnak, Mardin, Elazığ, Bingöl ve Diyarbakır illeri ve ilçelerinde rutin olarak yaptığı kan bağışı kampanyaları ile toplam 50 hastanenin kan ihtiyacını karşılamaktadır. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir