• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeniden Refah Partisi: Mısır ile yapılan ihanetin benzeri BAE ile de yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından Filistin ve Kudüs davasına ihanet mesabesindeki anlaşma için "BAE-israil arasında imzalanan 'normalleşme' anlaşması ile israil, Batı Şeria’da işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerine hukuki statü kazandırmayı hedeflemektedir." denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

israil, 17 Eylül 1978 tarihinde dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter’ın girişimleri sonucu, israil Başbakanı Menahem Begin ve Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat arasında ‘Ortadoğu Barışı için Çerçeve Belgesi’ kapsamında imzalanan Camp David Anlaşması’nda yer alan; ‘Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinlilere tam özerklik verilmesi için görüşmeler yapılacak’ ve ‘Batı Şeria ve Gazze’deki kendi kendini yöneten bir idarenin oluşturulması için seçimler yapılacak’ maddeleri ne yazık ki günümüze kadar hiç uygulanmadığı gibi israil, bu iki maddeyi yok hükmünde sayarak Batı Şeria’daki bu toprakların yaratılıştan ‘Yehuda ve Samara’ olarak kendilerine ait olduğu iddiasıyla uluslararası hukuka aykırı şekilde fiili işgalini aynen sürdüre gelmiştir. israil, Camp David Anlaşması ile Sina’nın iadesi karşılığında Mısır’ı yanına çekerek Müslümanları bölmeyi başarmış ve işgal planını da aynen sürdürmüştür. israil, Batı Şeria’da BM ve Lahey Adalet Divanı’nın bağlayıcı olmayan kararlarını da hiçe sayarak Batı Şeria’da, ‘Güvenlik Duvarı’ projesini de hayata geçirmiş oldu. israilin, Mısır’la imzaladığı ‘Camp David Anlaşması’ benzerini şu anda Birleşik Arap Emirlikleri ile yaparak Arap ve İslam Dünyası’nı Filistin konusunda daha da zayıflatmayı ve etkisizleştirmeyi hedeflemektedir.

"Bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması kaçınılmazdır"

"BAE’nin israil ile yaptığı sözde anlaşmanın Filistin lehine olmadığı ve sadece israilin yayılmacı çıkarlarına hizmet edeceği gayet aşikârdır." denilen açıklamada, "Yeniden Refah Partisi olarak şunu ifade etmek isteriz ki; deva panzehir gibi sunulmaya çalışılan BAE-israil arasındaki ‘Normalleşme Anlaşması’, geçmişteki Camp David Anlaşması, Oslo Barış Süreci gibi sadece ve sadece Faustvari bir anlaşma olup, hiçbir anlam taşımamaktadır. İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarından geri çekilmesi ve Kudüs’ü de içine alacak bağımsız Filistin Devleti’nin bir an önce kurulması kaçınılmazdır. " ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir