• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aydın`da Nehre Uçan Aileye 5 Gün Sonra Ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aydın`ın Söke ilçesinde Menderes Nehri`ne düşen otomobile 5 günlük bir çalışmanın ardından ulaşıldı. Araçtaki Arslan ailesinden 4 kişinin cesedi de çıkartıldı. Nehirden çıkarılan aracın lastiğinin patlak olması dikkati çekti.
Nehirdeki su seviyesinin 1 metreye düşürülmesinin ardından, aracın düştüğü tahmin edilen köprü altındaki bölümde akaryakıt sızıntısı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. 

Jandarma Genel Komutanlığı, İzmir, Aydın ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum müdürlüklerine bağlı arama kurtarma ekipleri ile İzmir ve Marmaris emniyet müdürlükleri sualtı ekiplerinin katıldığı arama çalışmalarında sonar cihazları da kullanıldı. Özel cihazlarla yapılan dip taramasında otomobil tespit edildi.

Ters döndüğü belirlenen otomobil, ön tekerlerinin bulunduğu bölümden halatla bağlanarak yukarı çekildi. Aracın çıkartılması sırasında halatın kopması üzerine ikinci bir iş makinesi olay yerine getirildi. İki iş makinesinin yardımıyla araç bulunduğu yerden çıkarıldı. Aracı çıkarma çalışmasında camları kırılmış vaziyetteki araçtan bir çocuk cesedi suya düştü. Ailenin en küçük ferdi Eyüp Arslan`a (7) ait olduğu belirlenen ceset, dalgıçlarca sudan çıkartıldı. Mehmet (38) ve Necla Arslan (35) çifti ile çocukları İrem Eylül Arslan`ın (11) cesetleri de otomobil içerisinde bulundu. Cesetler, otopsi için Söke Devlet Hastanesi`ne nakledildi.

Söke Kaymakamlığı`na vekalet eden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan olay yerinde yaptığı açıklamada; "27 Ocak 2013 Pazar günü akşamı bir otomobilin Menderes Nehri`ne uçtuğu haberleri ulusal basına yansımıştı. Biz daha sonra 29 Ocak 2013 Pazartesi günü Söke merkezde ikamet etmekte olan Ahmet Arslan isimli vatandaşımızın oğlu Mehmet Arslan, gelini Necla Arslan ve torunları İrem Eylül ve Eyüp Arslan`dan 27 Ocak 2013 akşamından itibaren haber alınamadığı şeklinde müracatta bulunmuştu.

Yapılan müracat neticesinde Söke Cumhuriyet Başsavcılığımız, ilçe emniyet müdürlüğümüz ve ilçe jandarma komutanlığımız olayın soruşturmasına başlamışlar ve herkesin de bildiği üzere yaklaşık 5 günden bu tarafa çalışmalarımız devam ediyordu. Bu çalışmalar neticesinde yaklaşık saat 13.30 gibi araca ulaştık. Ancak 4 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. Araç köprünün altında bulundu. Lastik patlaması sonucu aracın nehre uçtuğunu tahmin ediyoruz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir