• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
İstanbul`da dereler ıslah ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul`da sık sık taşan ve birçok kişinin yaralanması ile ölümüne neden olan dereler İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından geliştirilen proje kapsamında ıslah edilecek.

 

Belediyelerin şimdiki hedefi Sultanbeyli ve çevre ilçelerde bulunan birçok derenin ıslahını yapmak ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek olacak.

 

Derelerin ıslahı ile ilgili bir açıklama yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçede bulunan derelerin ıslah çalışmalarının uzun zamandır planlandığını ifade ederek, \"Sultanbeyli adına hayata geçmiş olan önemli projelerden bir tanesi de bu dere ıslah çalışmalarıdır. Uzun süredir İSKİ, İBB ve Fen İşleri Müdürlüğümüz konuyla ilgili çalışma yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunda Sultanbeyli ve diğer ilçeleri de içine alan bir dere ıslahı çalışması başladı\" dedi.

 

Proje kapsamında ıslah edilecek dereler ise, Adil Mahallesi`nde bulunan Hamidiye Deresi ve yine Adil Mahallesi ile Mimar Sinan Mahallesi bağlantısında bulunan Karapınar Deresi, ıslah çalışmalarının başladığı noktalar olarak belirlendi.

 

Hasanpaşa Mahallesi`nde bulunan Karanlık Dere ve Abdurrahman Gazi Mahallesi ile Mehmet Akif Mahallesi arasında bulunan Ak Tutan (Keçikale) Deresi`de proje kapsamında ıslah edilen diğer dereler olacak. Mecidiye Mahallesi ile Turgut Reis Mahallesi arasında bulunan Uzundere`de de çalışmalar gerçekleştirilecek. (M.Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir